Floarea de crin benefică în tratarea mai multor boli precum tumori, ulcere, insomnie, depresie

Floarea de crin cu floarea în formă de trompetă, se găsește în mai multe culori. Floarea de crin este cunoscută pentru tratamentul mai multor boli și tulburări. Articolul nostru vă aduce la cunoștință unele dintre cele mai importante beneficii ale florilor de crin. Crinii uscați conțin o cantitate mare de fibre, sodiu și carbohidrați.

Beneficiile florilor de crin

1. Sănătatea inimii – rolul cel mai important al florii de crin este că reglează ritmul cardiac și permite inimii să funcționeze regulat. Minimizează iritabilitatea miocardului fără a duce la creșterea nivelului de oxigen care este esențial pentru funcționarea mușchiului inimii. Floarea de crin este benefică pentru sănătatea inimii datorită prezenței glicozelor active și a flafonoidelor care stimulează arterele.

2. Tratarea arsurilor – alt beneficiu important este că ajută la tratarea arsurilor și ajută la cicatrizarea țesutului împiedicând la formarea de țesut cicatricial. Din floarea de crin se poate face un unguent care se aplică pe porțiunea arsă a pielii.

3. Stimulează contracțiilor la naștere- Floarea de crin ajută în cazul contracțiilor slabe în timpul nașterii.

4. Tratarea ulcerelor și tumorilor – bulbii proaspeți sau uscați ai florii de crin sunt foarte cunoscuți în tratarea inflamațiilor și ulcerelor datorită proprietăților astringente și calmante. În cazul tumorilor dure, floarea de crin se aplică direct pe zonă făcând ca țesutul tumoral dur să se înmoaie.

5. Sănătatea ochilor – floarea de crin folosită sub formă de picături, vindecă boli oculare precum conjunctivita și ochii sensibili.

6. Sănătatea mentală – Floarea de crin este utilă în tratarea insomniei, depresiei, neliniștii și iritabilității, aducând o stare de calm și relaxare.

7. Purificator pentru sânge – Ceaiul din floare de crin curăță și purifică sângele.

8. Sănătatea orală – floarea de crin este cunoscută pentru tratarea aftelor bucale. Trebuie doar să fierbi floarea de crin în lapte și să o folosești pentru clătirea bucală.

Sursă