Apă cu lămâie: Bolile de care te protejează

Apă cu lămâie: Bolile de care te protejează. Știați că obiectul de a bea zilnic un pahar de apă cu lămâie protejează rinichii de formarea pietrelor de calciu? Potrivit nutriționistului Ksenia Chernaya, această băutură ajută la descompunerea pietrelor de calciu din organism.

Procesul decurge astfel: acidul de calciu îl elimină din rinichi. Medicul recomandă să bei un pahar de apă cu lămâie cu 20-30 de minute înainte de mese.

Apă cu lămâie: Bolile de care te protejează

Dr. Chernaya adaugă că apa cu lămâie va ajuta cu probleme precum metabolism lent. Datorită consumului de băutură, nivelul de acid clorhidric din organism crește, acest lucru stimulează procesele digestive, îmbunătățește digestia alimentelor care pot fi grele pentru stomac – de exemplu, proteine.

După cum a explicat expertul, bioflavonoidele conținute în această băutură ajută la întărirea pereților vasculari. În plus, consumul său îmbunătățește funcționarea organismului în ansamblu. Ajungând în intestine, băutura creează acolo un mediu alcalin; care este necesar pentru funcționarea normală a organismului, rezumă nutriționistul.

Consumul de apă cu lămâie este un mijloc excelent de prevenirea a unui număr de boli, inclusiv a bolilor sistemului cardiovascular, a cataractei, a gutei, a reumatismului etc. În plus, apa cu lămâie ajută la curățarea ficatului și a rinichilor, precum și la eliminarea toxinelor din organism.

Datorită conținutului de potasiu din lămâie, apa cu băut cu lămâie îmbunătățește funcția cerebrală și, de asemenea, normalizează starea sistemului nervos central.

Apa cu lămâie îi va ajuta și pe cei care vor să slăbească. Aceasta poate îmbunătăți digestia și accelera metabolismul, precum și elimina excesul de lichid din organism, ceea ce vă va ajuta nu numai să pierdeți în greutate, ci și să vă mențineți o greutate confortabilă în viitor.

Pe lângă toate beneficiile de mai sus, apa cu lămâie are un efect tonic pronunțat. Aceasta este o adevărată băutură energizantă care vă va ajuta să vă înviorați dimineața și vă va umple de energia vitală pentru întreaga zi.

În ciuda gamei largi de proprietăți utile ale băuturii, în unele cazuri, aceasta poate dăuna și sănătății. Un efect negativ poate apărea atât în cazul consumului excesiv necontrolat de apă cu lămâie, cât și în cazul prezenței anumitor contraindicații (aciditate ridicată, ulcer gastric și alte boli ale tractului gastrointestinal).

Dacă aveți arsuri la stomac sau dureri de stomac, ar trebui să reduceți consumul de apă cu lămâie sau să renunțați de tot la această terapie.

Sursă