Curiozități despre cojile de ceapă și la ce ne ajută!

Curiozități despre cojile de ceapă și la ce ne sunt de ajutor.

Ceapa este un aliment -medicament, adesea recomandă în cazul problemelor respiratorii, inclusiv tuse și răceală. Ceapa crudă poate fi utilizată și ca expectorant, iar siropul de ceapă este un remediu excelent împotriva tusei.

În plus, flavonoidele și compușii din ceapă sunt benefici pentru inimă, scade colesterolul, reglează nivelul de zahăr în sânge și ameliorează artrita. În general, ceapa este un bun antioxidant. Efectele terapeutice extraordinare au însă și cojile ei. Infuzia din coji de ceapă are printre altele, puternice proprietăți tonice, diuretice, antimicrobiene și antispasmotice. Iată câteva probleme de sănătate care pot fi tratate cu coji de ceapă.

1 Iritația ochilor

Ceaiul din coji de ceapă scade iritația și menține acuitatea vizuală – o veste bună pentru cei care au un serviciu legat de încordarea sau de suprasolicitarea vederii.

2. Hipertensiunea

Nu este nevoie să fierbeți cojile de ceapă în apă, ci doar să turnați apa fiartă peste acestea, rezultând astfel un ceai. Utilizați-l ca un remediu pentru îndepărtarea surplusului de sodiu și clor din organism, lucru foarte important pentru persoanele care se confruntă cu probleme de inimă. Beți zilnic o ceașcă de ceai din frunze de ceapă pentru controlul tensiunii arteriale.

3. Ateroscleroza

Se pun 2 linguri de coji de ceapă la 200 ml alcool, se lasă la macerat timp de 7 zile, se strecoară și se păstrează în sticluța de culoare închisă într-un loc răcoros . Se ia câte 15-20 picături pe zi și o linguriță de ulei de floarea-soarelui. Cele 20 picături se iau cu jumătate de oră înainte de masă și de 3 ori pe zi. Tratamentul se face timp de o săptămână, apoi va urma o pauză de o săptămână și se repetă.

4. Spasme musculare

Dacă aveți spasme musculare o ceașcă de ceai de coji de ceapă, consumată înainte de culoare, va ameliorează problema și va ajuta să aveți un somn liniștit.

5. Gât roșu

În caz de congestie și durere la nivelul gâtului, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte; după infuzare, soluția se strecoară și se folosește când este călduță pe post de gargară.

6. Tuse seacă

Se toarnă două pahare de apă fierbinte peste două linguri de coji de ceapă mărunțite și se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcorește, soluția se strecoară și se bea câte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

7. Întărirea sistemului imunitar, dar și adjuvant în caz de gripă

Se amestecă o lingură de coji de ceapă mărunțite cu o linguriță de pudră de rădăcină de lemn dulce și o mână de ace de pin ( 40-50g), peste care se toarnă 2 litri de apă.

Compoziția se fierbe de 20 de minute, se adaugă apoi 2 litri de măceșe zdrobite și se mai fierbe timp de un minut. Soluția se toarnă într-un termos, după 10-12 ore se strecoară și se ține la răcoare. Se consumă câte un litru pe zi.

8. Afte, stomatită și gingivită

Se clătește gura cu o soluție concentrată din coji de ceapă. Aceasta se prepară din 3 lingurițe de coji de ceapă mărunțite, peste care se toarnă 0,5l de apă clocotită, iar apoi se lasă la macerat timp de 7-8 ore, se strecoară și se folosește.

9. Cistită și alte infecții urinare

Se administrează câte o lingură de decoct din coji de ceapă de 3-4 ori pe zi, care se prepară din 3 lingurițe opărite în două pahare de apă clocotită.

10. Ciuperca unghiei

Zdrobiți câteva coji uscate de ceapă și adăugați peste jumătate de litru de votcă. Lăsați amestecul la macerat timp de 10 minute. Înmuiați apoi o bucată de tifon curat în acest amestec și ulterior, aplicați pe unghiile cu probleme de 2-3 ori pe zi.

Un alt mod de a vindeca ciuperca unghiilor este de a înmuia unghiile într-o soluție din foi de ceapă timp de 20-30 de minute.

11. Eczeme ale calpului

Clătirea părului cu infuzie din coji de ceapă vindecă eczmele scalpului și ajută la creșterea firelor de păr.

12. Răceală și congestie nazală

Se pun 4 linguri de ceapă într-un castron încăpător, se toarnă peste acestea apa clocotită și se inspiră aburul timp de 5 minute.

13. Boli de rinichi și vezica urinară

Se pun 3 linguri de coji de ceapă mărunțite la 500 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră, se strecoară și se bea câte 100 ml de 2 ori pe zi.

Sursă