Cum să-ți cureți cuptorul prin metode naturale și să arate ca nou.

Fiecare gospodină se confruntă în cele din urmă cu o problemă: cum să curățați cuptorul de grăsime și funingine. Uneori această sarcină nu este ușoară.

Cu siguranță veți avea nevoie de metode eficiente pentru a rezolva problema cu un efort minim. Și veți continua să vă încântați familia cu mâncăruri delicioase de la cuptor!

1.  Diluați niște detergent de rufe sau detergent pentru vase în apă fierbinte, turnați pe o foaie de copt și introduceți în cuptor. Ștergeți pereții cuptorului cu aceeași soluție.

Apoi închideți ușa cuptorului și setați temperatura la 100-120 de grade. Ușa trebuie închisă în timpul acestui proces. O deschidere prematură poate distruge totul. În jumătate de oră, vaporii de apă vor dizolva toate resturile alimentare, grăsimile și bucățile arse.

După 25-30 de minute, opriți cuptorul și, deschizând ușa, lăsați-l să se răcească ușor. Apoi luați o cârpă umedă și ștergeți toate suprafețele cuptorului. Murdăria și grăsimea vor fi îndepărtate cu ușurință.

2.  Bicarbonatul amestecat cu apă caldă va ajuta la îndepărtarea depunerilor maro din interiorul ferestrei cuptorului. Aplicați-l pe locul murdăriei și lăsați-l să acționeze 15 minute. Rezultatul nu va întârzia să apară. De asemenea, puteți curăța raftul cuptorului în același mod.

3. Puteți  învinge murdăria din cuptor folosind oțet obișnuit. Pentru a face acest lucru, trebuie să aplicați o cantitate mică de lichid pe suprafața răcită a cuptorului, să distribuiți cu o cârpă umedă pe întreaga zonă pentru a fi curățată și să lăsați pentru o perioadă scurtă de timp.

Dacă gradul de murdărie a fost mic, atunci acest lucru va fi suficient și apoi ștergeți cu un burete umed. Dacă oțetul a ajutat doar parțial, atunci va trebui să curățați cu ajutorul unei perii.

4.  Diluați o soluție 1: 1 de acid acetic cu apă într-o ceașcă. Scufundați o cârpă obișnuită în soluție, umeziți bine cu ea pereții cuptorului. Luați bicarbonat de sodiu, presărați-l pe zonele murdare și lăsați să acționeze pentru o perioadă scurtă de timp.

Hidrogenul eliberat din reacția oțetului cu bicarbonat de sodiu este complet inofensiv, dar ajută la îndepărtarea chiar și a celei mai corozive murdării de pe pereții cuptorului. În cele din urmă, clătiți cuptorul cu apă caldă cu săpun și va străluci din nou.

5.  Cuptorul poate fi curățat cu amoniac. Pentru a face acest lucru, luați o cârpă pe care o umeziți cu generozitate în amoniac și ștergeți cu grijă toate suprafețele cuptorului. Apoi închideți ușa și lăsați să stea peste noapte. Dimineața într-un castron cu apă fierbinte, diluați orice detergent pentru vase și, umezind o cârpă curată în el, ștergeți bine pereții cuptorului Toate depunerile de carbon și murdăria vor fi îndepărtate fără a lăsa urme. În cele din urmă, ștergeți din nou cuptorul cu apă curată fără săpun și după ștergeți cu o cârpă uscată.

8.  Un alt remediu este sarea, trebuie să o turnați pe suprafața interioară și să preîncălziți cuptorul. Când sarea devine maro, o îndepărtați și spălați cuptorul.

9.  De asemenea, puteți scoate grăsimea din cuptor cu praf de copt. După stropirea murdăriei din cuptor cu praf de copt și pulverizarea cu apă, trebuie să așteptați puțin. După câteva minute, grăsimea se va aduna în bucăți, care pot fi îndepărtate cu ușurință cu o cârpă umedă obișnuită. Puteți folosi acid citric sau bicarbonat de sodiu în loc de praf de copt.

10.  Pentru a vă pregăti propriul cuptor, pur și simplu combinați apă (1/4 cană), sare (1/4 cană) și bicarbonat de sodiu (3/4 cană) într-un castron. Toate acestea ar trebui să se amestece într-o pastă groasă. Ștergeți interiorul cuptorului cu o cârpă umedă și întindeți pasta pe tot interiorul.

Lăsați-l peste noapte și spălați-l dimineața. Este posibil să nu pară foarte curat atunci când îl ștergeți, dar este mai bun decât alte produse de curățare. Acest remediu funcționează cel mai bine atunci când cuptorul nu este prea murdar.

Apropo, puteți adăuga și detergent lichid amestecului de curățare de casă pentru un miros plăcut.

11.  Această soluție poate curăța nu numai cuptorul, ci și rugina veche și depunerile de var pe robinete și duș. Veți avea nevoie de acid citric praf, aproximativ o linguriță de agent de curățare chimică, cum ar fi Pemolux, și o lingură de orice detergent pentru vase. Se amestecă o pungă de acid citric cu Pemolux și detergent. Ar trebui să obțineți o masă păstoasă, consistența smântânii lichide sau a chefirului.

Ungeți întreaga suprafață murdară cu acest compus. Lăsați-l să acționeze 10-15 minute. Dacă murdăria este foarte grea, umeziți ușor cuptorul la 15 minute după aplicare, astfel încât amestecul aplicat să nu se usuce. Apoi ștergeți ușor totul cu un burete umed. Totul poate fi eliminat fără dificultate. Ștergeți cuptorul de mai multe ori cu un burete până când este curat.

Sursa