Reţete de Paşte: ouă vopsite natural, fără vopsea chimică

Cum să pictezi ouă, astfel încât rezultatul să nu dezamăgească? Am învățat cele mai fiabile modalități.

Culoarea ouălor colorate depinde de culoarea cojii de ou. Dacă doriți ca nuanțele să fie saturate, este mai bine să căutați ouă albe în magazine.

Ouă galbene strălucitoare pentru masa de Paști pot fi obținute prin vopsirea lor cu turmeric.

Am citit cumva această metodă pe internet și de mulți ani pictez ouă numai cu curcuma.  Îmi place foarte mult culoarea galben strălucitor. Am pus trei-patru linguri de turmeric într-o cratiță medie. Și ouăle le fierb în această apă colorată și nu separat. Mai mult, culoarea poate fi ajustată. Îmi plac mai mult cele foarte luminoase. Dar trebuie să fii foarte atent cu curcuma. Ea pictează totul în jur. Evitați stropirea. Am chiar haine separate pentru asta.

Afinele și coacăzele negre sunt perfecte pentru colorare.

Decupați flori mici, frunze, stele din hârtie. Le puneți pe ouă și le înfășurați cu nailon. După aceea, le fierbeți, într-un ”compot de afine”. După ce se fierb scoateți  aplicația cu nailon și fierbeți iar într-un compot de coacăze. Astfel modelele din flori și stele diferă prin culoare de culoarea principală a oului.

Pentru a obține o culoare albastru intens

Veți avea nevoie de una sau două bucăți de varză roșie, oțet și cantitatea dorită de ouă albe. Deoarece varza roșie nu este cel mai ieftin produs, puteți economisi puțin în ceea ce privește calitatea acestuia. 

Se pun ouăle pre-fierte în suc de varză. Pentru această rețetă aveți nevoie de mai mult timp.

Varza roșie trebuie tăiată mărunt, se adaugă oțet și apă și se lasă să se scurgă și să se infuzeze. Cu cât folosiți mai multă varză, cu atât infuzia va deveni mai saturată.

Ouăle trebuie spălate bine cu săpun sau șterse cu alcool, precum și scoase din frigider în prealabil și lăsate să se încălzească la temperatura camerei. Se pun apoi în apă rece și se adaugă sare în funcție de cantitatea de ouă vopsite dorite. Sarea trebuie adăugată în cazul în care ouăle se crapă în timpul gătitului.

Fierbeți ouăle timp de 10 minute, apoi puneți-le în apă cu gheață. Datorită șocului termic, coaja se va separa ușor de proteină și va fi ușor de curățat.

Scufundați ouăle finite în sucul de varză roșie pregătit și decantat. Am lăsat ouăle în infuzie peste noapte și, ca rezultat, ouăle au căpătat o culoare albastru intens.

Ouăle de Paște vopsite se ung ușor cu ulei pentru strălucire.

Puteți folosi afine pentru a vă vopsi ouăle roz.

Cum se face: Aveți nevoie de 4 căni de suc de afine proaspete sau congelate, înmuiați ouăle în el și lăsați la fiert timp de 20 de minute. După ce ouăle sunt fierte, scoateți oala de pe foc și lăsați-le în această soluție peste noapte. Scoateți ouăle roz pal din oală dimineața. Ungeți cu ulei pentru a le da strălucire.

Există o altă modalitate destul de simplă de a vopsi ouă de Paște neobișnuite și frumoase.

Folosește mici pete de pânză colorată pentru a vopsi ouăle. Este important ca desenul să fie mic. Apoi ouăle vor deveni frumoase, cu modele pronunțate pe coajă.

Trebuie să luăm o țesătură cu un model mic. Există țesături pe care vopseaua nu este foarte rezistentă. Cu partea din față a acestor bucăți, trebuie să înfășurați ouăle foarte bine. Adauga otet in apa in care vei fierbe ouale. Cel puțin 3 linguri. Pentru a repara desenul, apoi turnați apă rece peste ouă. Toate desenele de țesături vor fi imprimate pe ouă. Adesea folosim țesături cu flori mici sau cu un model evident, care este suficient pentru un ou

Sursa