Cum să ne curățăm sângele și vasele de sânge

Purificarea sângelui este deosebit de importantă pentru păstrarea sănătății și a arterelor și pentru combaterea sau chiar tratarea bolilor circulatorii.

Profesorul universitar doctor Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași recomandă în acest sens un tratament naturist complex, bazat pe dietă și fitoterapie.

Mai întâi trebuie avută în vedere detoxifierea sângelui, după care curățarea venelor și a arterelor de depunerile dăunătoare. Numai după aceste etape se poate începe bolii respective.

Se folosesc3 din cele mai bune plante pentru curățarea sângelui: leurda, păpădia și urzicile:

  • salată de leurdă proaspătă, într-o cură de 2-3 săptămâni
  • 1 masă pe zi compusă doar dintr-o salată de crudități
  • 30 de picături de tinctură de nuci verzi, de 2 ori pe zi ( dimineața și seara), dizolvate într-un pahar de apă sau ceai
  • ceai de păpădie
  • cura cu urzici proaspete ( primăvara )

În această etapă, se vor reduce sau exclude complet alimentele și preparatele grase ( grăsimi animale ). Se insistă cât mai mult pe fructe și legume.

Amestecați 200g de semințe de mărar cu 400g de miere și 2 linguri de rădăcină de valeriană uscată și mărunțită într-un borcan/cratiță mare. Turnați peste acest amestec 2 linguri de apă fierbinte. Recipientul se închide ermetic și se lasă 24 de ore la infuzat într-un loc cald. Se strecoară și se consumă câte 1 lingură la fiecare jumătate de oră pe parcursul zilei, până se termină tot preparatul.

Amestecați următoarele plante în cantități egale: sunătoare, mușețel, muguri de mesteacăn și siminoc. Pentru prepararea infuziei, puneți 1 lingură de amestec în 500 ml de apă clocotită. După 20 de minute de infuzare, strecurați. Se bea 1 cană ( 250 ml ) de ceai dimineața, pe nemâncate, și încă 1 cană seara, înainte de culcare. Ceaiul se îndulcește cu miere. Cura durează 21 de zile. Procurați plantele de la magazinele naturiste.

  • 4-5 cepe roșii
  • 250g de pătrunjel rădăcină
  • 2 legături de pătrunjel frunze
  • 150 – 200g de miere
  • 2 litri de vin alb

Luați un borcan mare de sticlă. Puneți în el 4-5 cepe roșii tocate mărunt. Turnați peste ele 1 litru de vin alb.

Puneți celălalt litru de vin alb la fiert. Adăugați rădăcinile de pătrunjel și frunzele de pătrunjel, tocate mărunt. Lăsați să fiarbă până când vinul scade la jumătate ( 500 ml ).

Strecurați ambele preparate și amestecați-le într-un borcan. Adăugați mierea de albine și amestecați până la omogenizare. Închideți ermetic și lăsați preparatul la macerat 1 săptămână, agitând borcanul de 2-3 ori pe zi. Strecurați și păstrați siropul rezultat în frigider, într-un recipient închis ermetic.

Se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Sursă