Înghețată de ciocolată la blender, din banane, caco și ghimbir

Înghețata de casă raw-vegan, făcută din banane și alte fructe sau mirodenii a devenit foarte populară în ultimii ani.

Este apreciată mai ales de cei care au un regim vegetarian, sau au adoptat o alimentație sănătoasă, fără E-uri și multe calorii goale (precum zahărul alb).

Această înghețată este 100% naturală. Deși nu se folosește zahăr, este suficient de dulce și aromată (datorită bananelor) încât să fie pe placul copiilor. Este gata în 5 minute.

Curățați bananele de coajă, tăiați-le rondele și puneți-le într-o pungă în congelator. Lăsați-le cel puțin 2 ore, sau peste noapte. Bananele congelate sunt bune și pentru smoothie-urile de vară, deoarece le face mai cremoase.

Înghețata se prepară foarte ușor. Puneți bananele congelate în robotul cu lama S și să mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție fină și cremoasă, asemănătoare înghețatei.

Adăugați pudra de cacao sau de roșcove, ghimbir măcinat și esența de vanilie. Mixați din nou câteva secunde până la omogenizare.

Puteți servi înghețata imediat, sau o puteți transfera în pahare/caserole cu capac și păstra în congelator pentru a se întări.

Dacă folosiți pudră de roșcove (carob) în loc de cacao, veți obține o înghețată mai aromată, mai dulce și mai bogată în antioxidanți. Carobul se poate procura de la magazinele naturiste și din unele supermarketuri.

În compoziția acestei înghețate puteți adăuga și alte ingrediente, precum stafide, merișoare, nuci, alune, migdale, esență de rom, vișine sau cireșe proaspete, congelate sau din compot.

Experimentați diferite tipuri de înghețată folosind această rețetă. După ce mixați bananele congelate, adăugați orice ingrediente doriți: mentă, avocado, fructe de pădure, piersici, caise, pepene galben etc.

Sursa