Secretele de alimentație pentru cei care vor să slăbească sănătos

Vom începe acest articol prin a preciza faptul că dietele de slăbit nu sunt indicate persoanelor vârstnic, nici celor care suferă de tuberculoză, insuficiență renală, depresie psihică sau psihoză.

O cură de slăbire sănătoasă trebuie să se bazeze pe un regim alimentar menit să ajute corpul să elimine grăsimile și toxinele acumulate, să scadă pofta de a mânca mult sau necontrolat, să ajute la re-echilibrarea stării de sănătate afectată de excesul de greutate corporală.

Acestea se vor consuma atât la prânz, cât și dimineața. Se prepară, fără găluște sau paste făinoase.

Se pot folosi roșii, castraveți, morcov, țelină, rinichi, ardei gras, vinete, ceapă, usturoi, praz, varză, conopidă, dovlecei, pătrunjel, mărar, spanac.

Aceste legume au efecte diuretice și depurative, vitaminizante și antioxidante. Salata se consumă înaintea meselor zilei, pentru a induce rapid săturarea.

Se pot consuma câte 1-1,5 kg de fructe pe zi, înainte de mesele principale. Această cantitate se împarte în 5 rații egale. Fructele se consumă în stare proaspătă, sau sub formă de suc și compot, fără zahăr.

Sunt recomandate îndeosebi fructe cu un conținut mare de celuloză și redus de calorii, care cresc senzația de sațietate, precum merele, perele, caisele, strugurii, citricele, pepenele , fructele de pădure, zmeură, afinele, căpșunile, vișinele și cireșele.

Profesorul doctor Constantin Milică spune că cele mai bune efecte în curele de slăbire le au fructele cu un gust amărui, precum portocalele roșii, care conțin mulți antocianini.

Se consumă carne slabă, pește slab, iaurt, urdă, brânză nesărată, ouă fierte, piure de cartofi, pâine neagră, nuci, 1-2 linguri de ulei presat la rece pe zi, mămăligă, mâncăruri de păstăi, orez integral, ciuperci.

Acesta este un remediu popular în curele de slăbire. Se amestecă 2 lingurițe de oțet de mere cu 100 ml de apă. Acest preparat se administrează de 3 ori pe zi, în timpul meselor. La fel de bun este ceaiul de anason.

Aceste remedii au efecte diuretice și ajută la eliminarea grăsimilor, a toxinelor și a excesului de apă din țesuturi.

Ardeiul iute și piperul negru conțin compușii care ajută la intensificarea metabolismului și la arderea caloriilor.

Cantitatea de apă recomandată persoanelor care țin cură de slăbire este de cel puțin 1,5 litri pe zi (circa 8 pahare). Se poate adăuga suc proaspăt de lămâie sau alte fructe, pentru inhibarea apetitului.

Apa cu lămâie ajută la eliminarea grăsimilor datorită vitaminei C, care stimulează metabolismul și crește nivelul de adrenalină.

Există și cure de slăbire în care se consumă un anumit produs în fiecare zi: 1 kg de mere, 1-2 kg de struguri, 250 ml de suc de roșii, 100 ml de suc de țelină înainte de masă.

Înainte de micul-dejun și prânz se bea 1 cană de suc de citrice, preparat dintr-o lămâie, o portocală, un grepfrut, 2 lingurițe de miere și 300 ml de apă. Sau se beau 1 cană de zeamă de varză.

O zi pe săptămână de post pentru cei care pot, în care se consumă doar apă, sau 300-500 g de fructe. Această zi de post se respectă 3 luni la rând.

Sursă