Cum să eliminați mucusul din plămâni? Rețete eficiente:

1 Expectorant cu tinctura de ceapa.

Pentru a pregăti acest remediu popular, veți avea nevoie de următoarele produse: miere lichidă proaspătă – cincizeci de grame, ceapă – jumătate de kilogram, apă purificată – un litru, zahar 1 kg. Curățați și tocați ceapa, apoi turnaţi apa purificată într-o cratiță și adăugați zahărul şi ceapa. Fierbeți amestecul la foc mic timp de aproximativ trei ore, apoi răciți-l puțin, luând-o de pe aragaz și adăugați miere. Turnați decoctul într-un recipient cu un capac bine închis (sticlă sau borcan). Luaţi remediul timp de cinci până la şase linguri pe zi, după mese.

2 Decoctul de banane.

Pregătiți următoarele ingrediente: banane coapte – două, zahăr – cincizeci de grame, – apă purificată – un pahar. Este necesar să fierbeți apă, să adăugați zaharul la ea, apoi să scoateți recipientul de pe aragaz și să adăugați bananele frecate printr-o răzătoare fină în siropul de zahar preparat. Se amestecă totul bine și se foloseşte cu ceai.

3 Expectorant din tinctura de ridiche neagra.

Trebuie să pregătiți o ridiche neagră și două linguri de miere lichidă. Tăiați punctele de creştere din ridiche și tăiați o mică adâncime în ea (nu mai mult de o treime din masa fructului). Acum puneţi mierea în adâncitura sculptată. Apoi, este necesar să coborâți cu atenție coada de ridiche într-un pahar cu apă purificată rece. Lasă ridichea să se infuzeze în apă timp de aproximativ cinci ore, după care se bea infuzia rezultată şi se pune din nou o porție nouă de miere în ridiche.

4 Expectorant pe baza de ceapa si cartofi pentru copii.

Puneti intr-o cratita urmatoarele produse: un mar mediu, un litru de apa purificata, un tubercul mediu de cartof si un cap de ceapa. Pune cratita pe foc lent şi fierbe conținutul pana la jumătate din nivelul apei. Bea acest decoct sau da-i copilului de trei ori pe zi, o lingurita inainte de masa.

5 lerburi pentru îndepărtarea flegmei din plămâni.

Puneţi într-un litru de apă fierbinte purificată două linguri din una dintre următoarele ierburi: cimbru, oregano, pătlagină, rădăcină de lemn dulce. Lăsați băutura să infuzeze timp de două ore, după care beți-o de trei ori pe zi într-un pahar înainte de a mânca.

6 Miere şi Lămâie

Această combinație puternică este foarte eficientă în tratarea problemelor respiratorii datorită proprietăților lor antifungice şi antibacteriene.

Ingrediente: 1 lingură miere organică, 2 linguri suc de lămâie

Mod de preparare: Amestecă cele două ingrediente într-un bol și consumă amestecul de trei ori pe zi.

Sursa