Cum să dublezi randamentul de zmeură. Folosesc un singur îngrășământ

Zmeura este un arbust peren cu un ciclu de dezvoltare de doi ani. În primul an, din mugure creşte un lăstar de un an. În al doilea an, acest lăstar aduce o recoltă și se usucă toamna. Prin urmare, pentru creșterea anuală a lăstarilor, zmeura consumă o mulțime de substanțe nutritive din sol. Îți voi spune mai detaliat cum să dublezi randamentul de zmeură cu un îngrăşǎmânt simplu.

Cum să dublezi randamentul de zmeură.

Pentru a creşte randamentul de zmeură, efectuez tehnica agricolă corectă, şi anume, tăiem lăstarii vechi, ud zmeura și aplic îngrăşăminte pe sol. Datorită tăierii, zmeura nu se va îngroșa, ceea ce înseamnă că nu vor exista boli și dăunători. Tunderea se poate face toamna sau primavara devreme.

Primăvara şi începutul verii, zmeura are nevoie de azot pentru a crește lăstari şi frunze. Prin urmare, primăvara şi iunie petrec îmbrăcămintea de top cu îngrăşăminte organice. Pentru asta folosesc un ingrasamant natural.

Pentru a prepara soluția într-o găleată de 10 litri, diluez 1 parte de mullein și 10 litri de apă. Insist soluția timp de trei zile, după care diluez soluția rezultată cu apă în raport de 1: 1. Ca rezultat, primesc o soluție de mullein.

Fac canaluri în jurul tufei și torn îngrăşǎmânt. Fac a doua hrănire de zmeură cu o soluție de mullein în iunie, când lăstarii și frunzele cresc activ în plantă.

Soluția de mullein conține azot, care este bine absorbit de zmeură. Drept urmare, doar un astfel de îngrăsământ natural dublează randamentul de zmeură. Vara, după al doilea top dressing, mulc pământul de lângă zmeură cu humus. Este un îngrășământ natural care conţine azot.

Vreau să remarc că în timpul formării şi maturării anului de zmeură, este necesar să irigați arbustul cu apa. Deoarece în această perioadă zmeura are nevoie de umiditate ridicată a solului.

Ce poate înlocui mulleinul.

Dacă nu aveţi posibilitatea de a cumpăra mullein, atunci mullein poate fi înlocuit cu un alt îngrăşământ natural – gunoi de grajd de pui. Acest îngrășământ organic este acum vândut si în magazinele de specialitate.

Efectuăm o soluție de gunoi de grajd de pui într-un mod diferit. Pentru a face acest lucru, diluați îngrășământul în apă și aplicați-l în aceeași zi. Acest îngrășământ nu trebuie infuzat timp de câteva zile, deoarece în acest caz va exista o pierdere de azot.

Punem gunoi de grajd de pui cu apă într-un raport de 1:13, adică creștem o parte de gunoi de pui pentru 13 şi chiar 20 de litri de apă. Pentru că acest îngrășământ conţine mai mult azot decât mullein. Iar o concentrație puternică de azot poate arde rădăcinile de zmeură.

Sursă