Cum sa ai grija de muscate ca sa fie pline de flori toata vara

Muscatele sunt unele dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament, insa cu toate acestea, daca vrei sa te bucuri de flori superbe inteaga vara, trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple, la care apeleaza gradinarii profesionisti. Iata care sunt acestea:

Asigura-le solul de care au nevoie

Pentru a te bucura de flori suberbe trebuie sa le asiguri muscatelor tale nutrientii de care au nevoie. Acestia se gasesc in sol. Asadar, schimba-le pamantul cu un amestec format din: mranita, pamant de frunze, pamant de gradina si nisip, in proportii egale.

Daca nu vrei sa depui efortul de a prepara tu solul pentru muscate, il poti cumpara gata preparat din magazinele de specialitate.

Atenție! Toate speciile de mușcate sunt foarte sensibile la umezeală mare și pot putrezi la bază din cauza excesului de apă.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că ghiveciul este destul de încăpător pentru specia de mușcată pe care vreți să o plantați și nu este de culoare neagră pentru cele plantate la exterior (ghivecele negre se supraîncălzesc la soare).

Amplaseaza muscatele la soare

Muscatele iubesc soarele si lumina. Profita de din plin de preferinta muscatelor pentru soare si aplaseaza-le in cel mai luminos si insorit colt al balconului, pastrand locurile umbroase pentru plantele care nu iubesc soarele.

Vara, udați florile de 2-3 pe săptămână! În ceea ce privește udarea se recomandă ca în perioada de vară, să udați mușcatele de circa 2-3 ori pe săptămână.

Iar dacă sunt ţinute în plin soare mai multe ore, trebuie udate zilnic, de preferat doar dimineața. Treebuie să evitați pe cât posibil udarea de după-amiază în perioada verii, când soarele este extrem de puternic și există riscul să opăriți rădăcinile.

Ideal este să faceți această operaţiune dimineaţa sau seara. Periodic, puteți face și câte un duş plantei, acest lucru o va răcori fantastic după o zi caniculară.

Fertilizați regulat planta! Un aspect foarte important de care va depinde aspectul estetic al plantei este ferilizarea regulată.

Astfel o dată la două săptămâni, din luna aprilie până în luna septembrie, adăugați în apa de udare îngrăşământ lichid special pentru mușcate.

Nu uitați să protejați mușcatele și de curenţii puternici de aer, acesția pot rupe lăstarii cu tot cu flori și încetinesc procesul de înflorire. Temperaturile de 18-21 °C, ziua, şi 12 °C noaptea sunt ideale pentru o creștere armonioasă.

Atentie! Apa cu ajutorul careia uzi muscatele trebuie sa fie la temperatura camerei si nu rece, direct de la robinet.

Preluat: https://stiriactuale.net/