Pregătindu-l o dată, îl veți conserva în fiecare an – rețeta turcească!

Sos picant de roșii după rețeta turcească – nu trebuie să ratați această rețetă de conservă pentru iarnă! Este un deliciu și este cu mult superior sosurilor pe care le găsiți în comerț.

INGREDIENTE:

– 3 kg de roșii;

– 1 kg de ardei grași roșii;

– 250 gr de ardei iute verde, dar să nu fie iute;

– 2 căpățâni de usturoi;

– pătrunjel;

– 1½ lingură de sare;

– 1 pahar (200 ml) de ulei de măsline;

– 1 pahar (200 ml) de oțet 5%.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați roșiile bucăți și le mărunțiți cu blenderul.

2. Puneți o cratiță încăpătoare la foc, turnați ulei și oțet, aduceți amestecul până la punctul de fierbere și adăugați piureul de roșii.

3. Amestecați, dați compoziția în clocot și o fierbeți la foc mic timp de 35-40 de minute sau mai mult, în funcție de cât de dens doriți să fie sosul.

4. Între timp, mărunțiți ardeiul gras, apoi ardeiul verde cu blenderul. Ardeiul verde nu trebuie curățat de semințe, îndepărtați doar cotorul.

5. Mărunțiți usturoiul, la fel, cu blenderul, iar pătrunjelul cu cuțitul.

6. Adăugați în cratița cu roșii ardeiul gras, apoi ardeiul verde, usturoiul și verdeața. Amestecați, adăugați sare, gustați și fierbeți sosul timp de încă 15 minute.

7. Sterilizați borcanele și capacele. Neapărat folosiți capace noi.

8. Repartizați sosul în borcane, ștergeți cu un prosop curat marginile și le înfiletați.

9. Întoarceți borcanele cu susul în jos, le lăsați să se răcească și le dați la păstrare într-un loc întunecos și răcoros.

Este un sos ideal pentru paste, pizza, carne sau pește la grătar, pui la cuptor etc. Se poate folosi și ca bază pentru mâncăruri sau supe/ciorbe, într-un cuvânt un sos picant de roșii bun la toate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Preluat: https://retete-usoare.info/