Cu o pisică în casă, atmosfera este mai calmă, bolile sunt mai rare și, chiar dacă apar, procesul de vindecare este mult mai rapid.

Cu toate acestea, este, de asemenea, un fapt bine cunoscut faptul că pisicile înțeleg atunci când o persoană este bolnavă și sunt capabile să identifice energia negativă din corp . 

Au un câmp electromagnetic foarte puternic, astfel încât undele electromagnetice generate de contactul om-pisică sunt capabile să neutralizeze undele emise de corpul bolnav. Medicii au observat de mult că în familiile în care există animale de companie, în special pisici, atmosfera este mai calmă, bolile sunt mai puțin frecvente și chiar dacă apar, recuperarea este mult mai rapidăAbilitățile de vindecare ale pisicilor au fost cunoscute și apreciate din cele mai vechi timpuri, în special în Egipt. Oricine a avut o pisică știe că este un animal extrem de curat, grațios, elegant, confortabil și inteligent, un mare iubitor de libertate și, de obicei, foarte longeviv.

Pisica este încă un mister pentru regnul animal, deoarece încă nu se știe astăzi cum poate simți apropierea unui cutremur, schimbarea presiunii atmosferice sau cum se poate întoarce acasă la proprietarul său de la distanță.

Pisica înțelege dacă ne doare undeva

Nu vă mirați dacă o pisică este deasupra picioarelor noastre sau dacă ne întindem pe pat, întinzându-ne deasupra capului sau în jurul gâtului nostru. Acesta este modul în care pisica încearcă să se apropie de partea corpului în care se află organul bolnav și, ca urmare, după un timp, durerea dispare și persoana se simte mai bine. Pisicile reduc anxietatea, liniștesc și, în același timp, cresc sentimentul de încredere și optimism.

Sistemul cardiovascular pare a fi „slăbiciunea” acestor oameni cu patru picioare. Pisicile sunt „cardiologi” excelenți, astfel încât celor cu tensiune arterială crescută care au avut un atac de cord sau un accident vascular cerebral li se recomandă să țină o pisică în brațe mai des. Experiența a arătat că prezența pisicilor în casă stabilizează tensiunea arterială la cei cu distonie neurovegetativă.

Cercetătorii americani au observat că la persoanele cu pisici, riscul de infarct este redus cu 30-40%. Iubitorii de pisici spun că animalele lor de companie diagnostichează întotdeauna corect starea de spirit și starea de sănătate a proprietarului, stând pe piept și chiar prevenind deseori un atac de cord.

Experții au remarcat, de asemenea, că aceste animale contribuie la reducerea febrei mai repede în caz de răceală sau gripă, ameliorează durerea și chiar întăresc oasele

Sursa