4 motive pentru care este bine să dormi cu o pernă între picioare

Conform unor teorii, o persoană are nevoie de 6-9 perne pentru a dormi confortabil, dar în realitate majoritatea dintre noi tindem să dormim cu maximum 2 perne.

1. Asigură o circulație sanguină adecvată în organism

O pernă așezată între picioare previne presiunea și amorțeala la nivelul membrelor, permițând circulației sângelui să circule liber, organele primind o cantitate adecvată de sânge, iar sistemul imunitar funcționează și el în mod corespunzător. Aceasta poate fi o metodă deosebit de bună pentru varice, deoarece ameliorează senzația de palpitare a picioarelor.

2. Reduce sforăitul

Este bine cunoscut faptul că o poziție laterală reduce sforăitul, dar mulți dintre ei nu pot să doarmă într-o poziție laterală, deoarece acest lucru exercită o presiune mare asupra bazinului și șoldurilor. Cu o pernă între picioare, găsim și o soluție la această problemă, deoarece reduce sarcina.

3. Reduce tensiunea pe genunchi

În timpul întinderii laterale normale, cele două spații sunt presate una împotriva celeilalte, ceea ce poate provoca durere. Amortizarea poate remedia, de asemenea, această problemă, astfel încât să nu ne trezim dimineața cu o durere de rotire și genunchi.

4. Vă ajută să vă mențineți în poziția corectă

După ce adormim, pierdem controlul poziției corpului și adormim degeaba într-o poziție adecvată dacă ne trezim neînvârtiți dimineața. O mică pernă așezată între cele două picioare poate ajuta la asigurarea unui sprijin adecvat pentru trunchi, coloană și pelvis pe tot parcursul nopții, permițând corpului să se relaxeze complet și să se predea unui somn odihnitor

Sursa