Cele mai bune soluții pentru un somn odihnitor

Dacă te simţi zilnic obosit şi îţi este greu să te concentrezi la locul de muncă, atunci înseamnă că ai nevoie de mai mult somn, în special somn de calitate, odihnitor. Încearcă să ţii cont de câteva aspecte în timpul zilei, dar mai ales înainte să te aşezi în pat seara.

Un stomac plin îngreunează somnul. Cinează cu cel puţin 2 ore înainte de a te culca, pentru a-i da timp stomacului să digere mâncarea. De asemenea, limitează consumul de cafea. Un corp liniştit îţi va permite să adormi mai uşor, fără tulburări de somn în timpul nopţii. 

Pentru a avea un somn liniştit e bine ca în dormitor să nu fie foarte cald. Înainte de a te culca, ţine geamul deschis 10 minute pentru a permite aerisirea. Cu cât e mai mult oxigen în cameră, cu atât vei avea un somn mai profund. 

De cele mai multe ori, stresul acumulat în timpul zilei te poate urma şi în timpul nopţii. E bine să te detaşezi de tot ce înseamnă serviciu şi oameni toxici, care probabil ţi-au făcut ziua mai grea. Înainte de culcare, evită discuţiile în contradictoriu cu partenerul tău sau orice altă discuţie care aduce în prim-plan o situaţie negativă. 

Explicaţia este că lumina stimulează celulele din retină, iar creierul nostru o va asocia cu ziua, nu cu noaptea. Astfel, vei rămâne până târziu fără să-ţi dai seama că, de fapt, e trecut de mult de ora la care trebuia să te culci. Ideal e să-ţi formezi o rutină: culcă-te la aceeaşi oră.

Înotul, yoga sau pur şi simplu alergatul te pot ajuta să te destinzi, iar la finalul zilei beneficile sportului se vor observa. Dacă nu ai timp să mergi la sală sau în parc, poţi face câteva exerciţii uşoare chiar acasă. De asemenea, un duş fierbinte înainte de culcare te ajută să îţi relaxezi muşchii şi să îţi linişteşti mintea.

You cannot copy content of this page