Te lupți cu răceala? Iată cele mai bune ceaiuri care tratează răceala

Afecțiunile respiratorii se răspândesc mai mult odată cu instalarea vremii reci. Strănuți des, te doare capul și te simți moleșit? E clar, răceala bate la ușă! E timpul să lași plantele să acționeze! Iată câteva ceaiuri care te ajută să te simți mai bine!

Ceaiul de muşeţel este ideal în combaterea gripei, deoarece are acțiune calmantă, dezinfectantă, antiiflamatorie și antialergică. Ameliorează durerile de cap și de gât, reduce efectele rinitei alergice, este un somnifer natural și reduce starea de iritabilitate.

Ceaiul de ghimbir poate fi aliatul tău în lupta cu bronşita. Se consumă cu miere şi suc de lămâie.

Ceaiul de busuioc ajută organismul să învingă boala. Are efect antiinflamator, scade febra şi calmează durerea de gât.

Ceaiul de tei scade febra şi vindecă afecţiunile gâtului. Pe lângă asta, poate acţiona ca un sedativ, te face să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor noaptea.

Ceaiul de soc elimină toxinele din organism, dar este util şi dacă te simţi răpus de o răceală de sezon. Ba mai mult, poate vindeca şi sinuzita.

Ceaiul de cimbru face minuni pentru sistemul respirator.  El tratează astmul, bronşita şi stimulează sistemul nervos.

Ceaiul de coji din ceapă poate fi socotit un adevărat elixir minune. Faimoasa băutură, care se obţine din două cepe ce se fierb cu tot cu coajă în 1, 5 litri de apă, alungă răceala şi durerile de cap.

Ceaiurile din aceste plante se consumă călduțe, în jur de trei-patru căni pe zi, îndulcite cu miere. Prin conținutul deosebit de valoros (glucoză, fructoza, enzime, vitamine, săruri minerale, acizi organici), mierea are proprietăți antibacteriene și antivirale, de stimulare a imunității generale și de refacere a organismului. Pentru stimularea imunității este bine să bei trei-patru căni pe zi cu ceai din fructe de pădure – măceșe, cătină, afine, coacăz-negru – sursă excelență de vitamine și antioxidanți. Ceaiul de hibiscus are și el efecte imunostimulatoare (două-trei căni pe zi).