Așa trebuie să te îmbraci corect ca să nu te îmbolnăvești

Luna decembrie nu vine cu flori, ci cu virusuri, tuse, febră și afecțiuni respiratorii destul de severe. Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, în urmă cu exact un an, la nivel mondial au fost înregistrate între 290.000 și 650.000 de decese cauzate de afecțiuni grave ale căilor respiratorii.

.Iată cum să ne îmbrăcăm corect pentru a ne feri de virozele din această perioadă a anului (n.r. peste 200 de virusuri au fost semnalate în acest sezon)! Purtați geci cu glugă și căciulă pe cap pentru că cea mai sensibilă zonă, predispusă la pierderea de căldură, este capul. Evitați să stați mult timp cu mâinile înghețate, purtați mănuși! Corpul uman detectează disconfortul termic atunci când termometrele indică 5-8 grade Celsius și creierul începe să priveze extremitățile corporale de sânge, direcționând fluxul sanguin către organe pentru a asigura buna funcționare a organismului.

De aceea, specialiștii britanici din cadrul Ministerului Sănătății recomandă să ne îmbrăcăm în trei straturi (bluză, pulover și geacă), să nu ieșim din casă fără fular, fără căciulă, să renunțăm la șosetele sub gleznă și să trecem la încălțămintea tip gheată sau bocanc. Totodată, se recomandă reducerea drastică a consumului de alcool pentru că produce dezechilibre grave de adaptare termică.