Ce trebuie să știi dacă folosești Vegeta sau Delikat

Când vine vorba de vegeta din comerț, dar și la delikat, cu siguranță nu le poți încadra în categoria condimentelor sănătoase, pentru ca sunt pline de E-uri, coloranți, conservanți, sare cât cuprinde și doar câteva firicele microscopice de legume, care nu-ți aduc niciun aport nutrițional. Deși am deprins de la mama și bunica utilizarea condimentelor vegeta, mult utilizate pentru ciorbe și supe crema, dar și la diverse tocănițe de legume, iată că poți alege o variantă sănătoasă pentru vegeta. Și este mult mai gustoasă și aromată!

A nu se face confuzie intre vegeta și zarzavat. Zarzavatul se face dintr-un amestec de legume proaspete, păstrate în congelator și conține atât frunze verzi cât și bucăți mari din diverse legume. Aspectul verde se păstrează și după preparare. Vegeta, este mai mult un condiment strict din legume, care se prezintă ca o pulbere aromată. Și în supermarket-uri se vrea a fi din legume, dar suntem departe de aceasta realitate. Acest condiment se obține doar prin uscarea legumelor, care apoi trebuie date prin răsnița.

Care sunt efectele negative ale consumului de vegeta din magazine?

Nu mai este un secret ca acest tip de vegeta este plin de chimicale și substanțe dubioase care aduc o mulțime de efecte negative pentru sănătate:

Accentuează senzația de foame, deci vei manca mult mai des și în cantități mari și asta din cauza glutamatului monosodic.

Creste riscul de cancer

Distruge sistemul nervos

Creste riscul de epilepsie

Scade fertilitatea

Creste agresivitatea și irascibilitatea

Pericol pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care alăptează