Ce puteți trata cu ajutorul piperului, dar și cu ceaiul de piper

În ceea ce privește proprietățile sale, piperul negru are piperină, un glicozid amar. Este bogat în uleiuri esențiale și grase. În plus, are vitaminele C și E și amidon. Conform medicinei tradiționale chineze, piperrul accelerează metabolismul și îmbunătățește digestia. De asemenea, ajută sistemul nervos și dă putere mușchilor noștri. Odată ce îl consumi, sănătatea ta va începe să se schimbe.

Proprietățile și beneficiile ceaiului de piper negru

Gripa în stadiile incipiente

Se poate vindeca dacă bei două – trei căni de ceai fierbinte cu piper și cu puțină miere.

Ajută la creșterea tensiunii arteriale.

Este recomandat persoanelor cu tensiune arterială scăzută. Specialiștii chinezi au constatat că este posibilă creșterea presiunii la pacienții care suferă de această afecțiune, cu aproximativ 5 mm. Hg. Art. Cum o putem realiza? Ține doar o boabă de piper negru nîn gură timp de o jumătate de oră. Acest lucru va fi suficient pentru a regla tensiunea arterială normală, fără efecte se3cundare adverse.

Ameliorează tusea seacă

Este un antitusiv foarte puternic. Dacă aveți tuse uscată și dureri în gât, încercați să măcinați un vârf de piper și amestecați-l cu puțină miere. Puneți acest amestec în gură și lăsați-l până se dizolvă. Înghițiți încet și veți vedea rezultate uimitoare.

Ajută la tratarea reumastismului

Se amestecă vodca și piperul negru și se aplică în zona afectată de 2-3 ori pe zi. Piperul negru are capacitatea de a încălzi și înmuia articulațiile, făcându-le mai elastice și flexibile. În plus, este un remediu la domiciliu foarte potrivit pentru a calma durerea cauzată de reumatism.

Pietre la rinchi

Ceaiul de piper ajută la eliminarea pietrelor la rinchi.

Sistemul respirator

Ajută la tratarea și vindecarea diferitelor boli care afectează căile raspiratorii. Acestea includ durere în gât, bronșită, tuse umedă, febră,l astm, atacuri de frig, sinuzită, amigdalită, laringită, rinită, infecții virale, pneumonie și alte infecții.

Sistemul digestiv

Ajută la tulburările digestive. Acestea includ indigestia cronică, balonare, paraziți, diariee, constipație, colici, cariile dentare și dureri de dinți, greață. În aceste cazuri, ardeiul negru a fost, de asemenea, găsit eficient.

Sănătate cardiovasculară

Ajută la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge. Este, de asemenea, un remediu adecvat pentru amețeli, angină pectorală, ischemie cardioscleroză și tensiune arterială crescută.

Sistemul musculo – scheletic

Poate reduce durerile articulare, durerile de spate, miozita și artita.

Bolile de pielii

Ajută la tratarea unui număr divers de boli ale pielii. Sunt numărătoarele: herpes, furuncule, răni care scurg, gangrenă, vitiligo, căderea părului, acnee, dermatită, infiltrate, negi, urticarie, erizipel.

Sistemul nervos.

Piperul negru susține, de asemenea, sănătatea sistemului nostru nervos central. În acest fel, poate fi util pentru a trata radiculita, paralizia, nevrita nervului dacial, migrenele, edemul celebral, insomnia, depresia, presiunea intracraniană crescută, nevralgia și nevrita, printre alte tulburări.

Boli ale sistemului genito-urinar

Util și ca remediu la domiciliu în tratamentul adenomului de prostată, tuberculozei, hipermenoreei, tulburărilor menopauzei, mușcăturilor de insecte, urolitiazei.

Cum se face ceai de piper negru

Dacă aveți piper negru măcinat, adăugați o linguriță la o cană mare de apă fierbinte. În caz contrar, măcinați câteva boabe și adăugați-le bine. Dacă vedeți că rămân particule mici, strecurați apa.

Detoxifică și curăță corpul

 • Promovează producția de beta-endorfine de către creier
 • Anestezic natural pentru reducerea durerii
 • Stimulează producția de serotonină
 • Contracarează apariția convulsiilor
 • Stimulează producția de adrenalină
 • Reglează contracția tractului gastro-intestinal
 • Combate aciditatea sucurilor gastrice și formarea ulcerelor
 • Stimulează producția de enzime digestive: tripsină, amilază, lipază și chimotripsină
 • Îmbunătățeste rezistența musculară
 • Crește producția de pigment al pielii ( melanină ), foarte bun pentru tratarea vitiligo
 • Ameliorează inflamația cauzată de alergii sau iritații
 • Reduce simptomeșle astmului
 • Întărește sistemul imunitar
 • Previne deshidratarea
 • Energizant natural