10 consecințe dacă nu bei suficientă apă

  1. Piele deshidratată.

Alături de creme hridratante și alte produse naturale, cea mai bună soluție pentru a vă menține pielea hidratata este să beți multă apă. Elasticitatea pielii depinde de un echilibru adecvat al apei: trebuie să beți la fel de mult sau mai mult decât pierdeți. Pentru a afla dacă pielea este dehidratată, încercați următorul test:

  • Ciupiți pielea ușor și vedeți cât durează să revină la normal.
  • Dacă sunteți deshitatt, pielea dvs, va reveni foarte încet la forma inițială. Altfel, o va face imediat.

De asemenea, puteți verifica temperatura pielii, în special a feței. În general, corpul are nevoie de multă apă pentru a menține temperatura ideală. Deci, dacă pielea dvs, este mai fierbinte decât de obicei, vă recomandăm să vă măriți aportul de apă.

2. Costipație

Constipația face dificilă o mișcare intestinală normală. Unul dintre principalele motive este lipsa apei. Acest lucru se datorează faptului că deshidratarea face dificilă eliminarea deșeurilor și poate duce dureri abdominale.

Hemoroizii sunt direct legați de constipație. Este cauzat de intestinele care încearcă să îndepărtează scaunele foarte dure sau uscate.

3. Crampe musculare

Crampele musculare sunt de obicei asociate cu activitatea fizică. Cu toate acestea, ele pot apărea și din cauza deshidratării.

Ceea ce se întâmplă de obicei este că atunci când nu există suficient lichid în organism, apare un dezechilibru în furnizarea de electroliți și minerale. Aceste componente sunt vitale pentru buna funcționare a mușchilor.

Acesta este motivul pentru care este recomandat să evitați cu deosebită sârguință deshidratarea în timpul sportului sau al exercițiilor fizice. Ca urmare a activității fizice viguroase, pierdeți apă și minerale prin tanspirație.

4. Oboseala

Când nu beți suficientă apă vă afectează în mod direct viața de zi cu zi și poate provoca oboseală. Când nu aveți suficient lichid, celulele încetinesc și generează mai puțină energie.

Din acest motiv, persoanele care sunt deshidratate sunt adesea obosite și somnoroase. Din fericire, efectele oboselii pot fi inversate prin apa potabilă.

  • De asemenea, este o idee bună să mănânci fructe și legume care conțin multă apă pentru acrește cantitatea de lichid din corpul tău.
  • Pe lângă vitamnie, fructe precum pepenele verde și citricele conțin zaharuri naturale care cresc nivelul de energie.

În plus. se recomandă să beți un pahar cu apă dimineața imediat după trezire pentru hidrata corpul chiar de la începutul zilei, Așadar, în loc să vă luați cafeaua sau micul dejun imediat, beți un pahar cu apă pentru a vă înveseli și începeți cu entuziasm.

5. Gura uscată

Probleme de gură uscată sunt adesea asociate cu igiena și digestia orala. Cel mai bun sfat pentru gura uscată este să beți apă imediat.

Simptome de gură uscată:

  • Limba uscată și aspră
  • Saliva groasă
  • Senzașie de lipicios sau uscat
  • Probleme cu mestecarea, degustarea sau înghițirea alimentelor
  • Durere sau senzație de arsură în gură sau limbă
  • Buza crăpate sau colțurile gurii

6. Migrena

Majoritatea migrenelor sunt asociate cu deshidratarea. Când nu beți suficientă apă, aceasta vă determină diatarea vaselor de sânge, decând la dureri de cap severe.

7. Hipertensiune arterială.

Nu obțineți suficentă apă reduce volumul de sânge din vasele de sânge atunci când în mod ideal ar trebui să fie pline. Pentru a vă menține funcționarea organelor într-un mediu de deshidratare, corpul dumneavoastră produce hormonul histamină.

Drept urmare, venele și arterele se contractă, ceea ce duce la tensiune arterială crescută. în plus, consumul de multă apă îmbunătățește circulația sângelui, reducând acumularea de toxine și alte substanțe nocive care pot provoca hipertensiune arterială.

8. Probleme la rinichi

Consumul de multe lichide stimulează funcționarea corectă a rinichilor. Rinichii dvs. sunt responsabili pentru îndepărtarea toxinelor, ureei și a sării din corpul dumneavoastră. Când rinichii nu pot îndeplini această funcție vitală, apar anumite probleme de sănătate, cum er fi pietrele la rinichi.

Menținerea sănătății rinichilor contribuie la echilibrul metabolic al corpului și ajută la prevenirea tulburărilor și a bolilor cronice.

9. Creșterea în greutate.

Uneori foamea pote fi confundată cu sete. Prin urmare, unii oameni mănâncă alimente atunci când corpul lor dorește cu adevărat lichide.

Aceasta este un factor imporatnt de care trebuie să țineți cont atunci când vă îngrijiți sănătatea și greutatea. De asemenea, trebuie să știți că apa potabilă vă accelerează metabolismul, ceea ce crește cantitatea de calorii pe care le ardeți.

10. Dureri articulare

În cele din urmă, dacă ați experimentat vreodată dureri articulare, este foarte probabil ca deshidratarea să fi fost cauza. Cartilajul, care ajută la limitarea frecării articulațiilor, este de 70% apă. Astfel, este important să beți multe lichide, astfel încât cartolajul să își poată menține forma corectă pentru funcționare corectă.

Câtă apă ar trebui să bei?

Cantitatea recomandată de apă de băut depinde de factori precum vârsta, nivelul de activitate fizică, vremea și sănătatea, printre altele. Cu toate acestea, în medie, un adult activ ar trebui să bea 8 pahare pe zi.

Sursa