Ce nu știu românii despre carnea de porc. Adevărul ținut ascuns.

Promovată intens în ultimii ani ca fiind nesănătoasă, carnea de porc este chiar mai sănătoasă decât alternativa recomandată până acum de nutriționiști: carnea de vită sau de pasăre. Cel puțin asta susține renumitul nutriționist Mihaela Bilic, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, fiind 95% compatibil cu omul. Cum este digerată de un copil carnea de porc, nu o va digera la fel pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

Mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit natural şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.