Cum să nu îți otrăvești familia cu vopsea chimică

Vopsirea ouălor înainte de Paște este o tradiție îndrăgită care, adesea, poate deveni costisitoare atunci când folosim kiturile din comerț. Pentru a oferi o alternativă mai sănătoasă și mai economică, vă propunem câteva opțiuni naturale de vopsele, lipsite de substanțe chimice, care vă vor ajuta să opțineți ouă colorate în culori vibrante.

Dacă doriți să evitați vopsele artificiale și vă vopsiți ouăle în culori frumoase folosind ingrediente naturale, vă putem ajuta. Utilizând legume și fructe obișnuite, puteți crea o paletă largă de culori vii pentru ouăle de Paște. Această metodă nu doar este mai sănătoasă, ci și mai distractivă, deoarece poate implica întreaga familie în procesul de vopsire a ouălor.

Pentru a începe procesul de vopsire a ouălor în culori naturale, aveți nevoie de următoarele ingrediente și ustensile:

Ouă fierte bine ( se recomandă ouălor albe pentru culorile mai deschise ). Oțet diverse legume și fructe ( cum ar fi sfecla roșie, varză roșie, spanacul proaspăt, turmericul, sâmburii de avocado, boabele de vasole neagră ).

Oale recipiente de plastic pentru vopsea clește de bucătărie sau linguri de metal mari.

Pentru a obține vopselele naturale, tocați legumele mărunt și fierbeți-le în apă. După ce ați obținut zeama colorată, adăugați ouăle și lăsați-le să stea pentru a absorbi culorile naturale.

Ouă albastre: vopsea din varză roșie și ouă albe lăsate la înmuiat peste noapte pentru a obține un albastru marin.

Ouă verzi: vopsea din spanac proaspăt și ouă albe lăsate la înmuiat peste noapte pentru a obține un verde deschis.

Ouă galbene și piersicii: vopsea din turmeric și ouă albe lăsate în lichidul fierbinte timp de 30 de minute, apoi lăsate la răcit timp de 2 ore pentru a obține un galben muștar.

Ouă roșii: vopsea din sfeclă roșie și ouă albe lăsate la înmuiat când lichidul este cald, apoi lăsate peste noapte pentru a obține un roșu închis.

Acum puteți bucurați de ouăle colorate în mod natural, fără să vă expuneți la substanțe chimice nocive. Spor la gătit și un Paște fericit alături de cei dragi!

Sursă