Cafeaua un pic diferită, pe care însă mulți o preferă: Ingredientul special care îi dă gustul aparte

Cafeaua un pic diferită, pe care însă mulți o preferă: Ingredientul special care îi dă gustul aparte. În teorie, această variantă a băuturii energizante ar putea părea o opțiune sănătoasă pentru persoanele care își controlează greutatea. Dar, în realitate, nu este atât de simplu.

Ce adăugați de obicei în cafeaua dumneavoastră?

Unii preferă laptele, alții frișca. Alții sfătuiesc să îmbogățească gustul băuturii cu sare. Dar cum rămâne cu cafeaua cu unt? Această combinație sună, ca să spunem așa, destul de original. Această băutură se numește uneori cafea anti-glonț. De ce au venit oamenii cu ideea de a adăuga ulei, cum va reacționa de fapt corpul nostru la o astfel de combinație și cine cu siguranță nu ar trebui să experimenteze?

Cine a inventat acest lucru?

Cafeaua cu unt este deosebit de populară în rândul celor care urmează dieta keto, care este o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi. Există chiar și persoane care preferă să folosească băutura ca o alternativă pentru micul dejun.

Rețetă

Pregătirea cafelei anti-glonț este destul de simplă. Se fierbe băutura și se adaugă două linguri de unt sau ulei vegetal. Ghee nesărat este ideal.

De ce ar trebui să o beau?

Cafeaua în sine este un stimulent excelent și cea mai bună băutură pentru cei care vor să se revigoreze. Cu toate acestea, susținătorii ideii de a-i adăuga ulei spun că versiunea lor de băutura poate deveni o sursă și mai eficientă de forță și energie.

În plus, se crede că uleiul îmbogățește cafeaua cu grăsimi omega-3 și omega-6, care încetinesc metabolismul cofeinei. Potrivit fanilor cafelei anti-glonț, această proprietate te va ajuta să rămâi alert mai mult timp și să eviți o cădere bruscă atunci când stimulează dispare.

În plus, susținătorii dietei keto consideră că această variantă de cafea vă va ajuta să pierdeți excesul de greutate. Deoarece uleiul este digerat lent, ar trebui să ne simțim sătui pentru mai mult timp.

Ce se întâmplă de fapt?

Dar oare această variantă neobișnuită de cafea este chiar atât de bună? Dacă într-o ceașcă obișnuită de Americano nu există nici măcar nici calorii, atunci adăugarea de ulei poate crește semnificativ conținutul caloric, până la 500 kcal pe o ceașcă medie.

Acest lucru este similar cu valoarea nutritivă a unui mic dejun complet. Cu toate acestea, este puțin probabil ca o astfel de alimentație să respecte regulile unei diete echilibrate. Nu conține proteine, carbohidrați sau fibre.

În plus, untul este bogat în grăsimi saturate. O dietă bogată în astfel de grăsimi crește riscul de boli cardiace și vasculare. În plus, grăsimile saturate sunt asociate cu niveluri ridicate de colesterol „rău”.

Contraindicații

Dacă vă place doar gustul cafelei cu unt și nu o beți pentru proprietățile sale benefice, atunci beți pentru sănătatea dumneavoastră! Dar numai dacă nu aveți contraindicații. Iată câteva diagnostice cu care nu poți bea cafea anti-glonț.

Diabet

Dieta keto nu este, de obicei, foarte potrivită pentru persoanele care au nevoie să consume o anumită cantitate de carbohidrați pe parcursul zilei. Înainte de a experimenta pe tine însuți, este mai bine să consulți mai întâi un terapeut.

Probleme cu tractul gastrointestinal

Pentru unele persoane, cafeaua cu unt provoacă diaree, stomac deranjat și balonare. Boli de inimă și ateroscleroză. Persoanele cu colesterol ridicat și boli de inimă ar fi mai bine să reducă complet consumul de ulei.

Sursă