Trucul care scade tensiunea fără medicamente. Sistola scade cu până la nouă puncte

Durerile de cap, oboseală sau respirația dificilă se numără printre simptomele tensiunii arteriale crescute. Există un truc care scade tensiune fără medicamente.

Tot mai multe persoane se confruntă cu tensiunea arterială ridicată din cauza stresului sau a alimentelor bogate în grăsimi.

Tensiunea ridicată împinge sângele de-a lungul pereților arteriali, dăunând vaselor de sânge. Această forță excesivă poate duce la declanșarea infarctelor, accidentelor vasculare cerebrale sau la insuficiența renală.

Având în vedere că tot mai multe persoane se confruntă cu tensiunea arterială ridicată, acestea caută trucuri care scad tensiunea fără medicamente.

Există un truc care scade tensiunea arterială fără medicamente. Este la îndemâna oricui și nu necesită pregătire.

Cum recunoști o tensiune crescută

Cele mai caracteristice simptome care însoțesc valori tensionale crescute sunt reprezentate de către:

  • Cefalee occipitală;
  • Acufene ( zgomote în urechi );
  • Fosfene ( tulburări vizuale );
  • Dispnee;
  • Vertij;
  • Durere retrosternală;
  • Greață sau vărsături.

Trucul care scade tensiunea fără medicamente. Durerile de cap, oboseală sau respirația dificilă se numără printre simptomele tensiunii arteriale.

Trucul care scade tensiunea fără medicamente constă în modul în care se respiră, potrivit unor cercetări de la Universitatea Colorado Boulder, publicate în 2021 în Jurnalul Asociației Americane a Inimii.

Potrivit autorilor studiului, doar cinci minute pe zi, printr-o practică descrisă ca „antrenament de forță pentru mușchii respiratori”, scade tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea vasculară, la fel ca exercițiile aerobice sau medicamentele.

Trucul care scade tensiunea fără medicamente a fost dezvoltat în anii 1980 ca o modalitate de a ajuta pacienții cu boli respiratorii critice să-și întărească diafragma și alții mușchi inspiratori.

Pentru studiul de față, cercetătorii au recrutat 36 de adulții cu o stare de sănătate bună, cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani, dar care aveau tensiunea arterială sistolică peste normal.

16 participanți au făcut această tehnică timp de șase săptămâni, iar cealaltă jumătate a urmat un protocol placebo, în care rezistența a fost mult mai mică.

Când a fost evaluat după șase săptămâni, s-a constatat că tensiunea arterială sistolică scăzuse în medie cu nouă puncte, o reducere care o depășește, în general, pe cea realizată prin mersul pe jos 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână.

Această scădere a tensiunii arteriale prin exerciții de respirație este, de asemenea, egală cu efectul unor regimuri medicamentoase care scad valorile tensiunii.

Astfel că, meditația și relaxarea ajută la scăderea rapidă a nivelului de hormoni de stres care contribuie la ridicarea bruscă a tensiunii.

Pentru a respira corect și într-un mod benefic pentru tensiunea arterială, este nevoie ca respirația să fie profundă și reținută pentru câteva secunde în cutia toracică.

Pentru început, fiecare persoană trebuie să facă un test pentru dozarea capacității proprii respiratorie

Exercițiu se efectuează într-o poziție relaxantă, preferabil așezată. Trucul care scade tensiunea fără medicamente se face de 2-3 ori pe zi, de preferință dimineața și seara.

Fiecare sesiune durează aproximativ 5 minute, dar se recomandă mărirea timpului de antrenament pentru respirație, la fiecare sesiune cu încă un minut.

Sursă