Bicarbonat de sodiu cu Apă – 9 beneficii Confirmate

Deșii o mulțime de oameni folosesc bicarbonatul de sodiu pentru gătit și la curățenie, cei mai mulți dintre noi nu știm că bicarbonatul de sodiu este un terapeut natural puternic. În anul 1801, bicarbonatul de sodiu era poziționat pe primul loc într-un top al celor mai vindecătoare produse de uz casnic.

De-a lungul timpului s-au scris cărți întregi despre bicarbonatul de sodiu, fiind considerat de mulți un produs – miracol. Tratamentele cu bicarbonat de sodiu sunt de încredere pentru problemele de sănătate de zi cu zi, fiind de altfel recomandat inclusiv în cazurile mai grave.

  1. Tratează răceala și gripa. În 1918, gripa spaniolă a fost avut efecte devastatoare, sfârșind prin a ucide 3-6% din populația lumii la acel moment. Medicii din acele timpuri au descoperit că există o modalitate destul de eficintă pentru a preveni gripa, sau a o vindeca în fază incipientă: bicarbonatul de sodiu. Studiile confirmă faptul că bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a combate instalarea gripei, iar la cei care contractează boala, face simptome să fie ușoare. Bicarbonatul de sodiu este un remediu ieftin și incredibil de modest pentru a trata în mod natural răceala și gripa la domiciliu. În acest caz, bicarbonatul de sodiu se administrează câte o jumătate de linguriță, dizolvat într-un pahar de apă.
  2. Protejează smalțul dinților Unele alimente, cum ar fi sucul de lămâie, mânâncă smalțui dentar. Pentru mai multă protecție, se poate face gargară cu apă și bicarbonat de sodiu de mai multe ori pe zi. Alternativ, folosiți pentru spălatul pe dinți cu pastă de dinți care conține bicarbonat de sodiu.
  3. Alină durerile în gât. Gargara cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă poate ușura durere în gât cauzată de acizi. Gargara se face la fiecare patru ore, pentru cele mai bune rezulatate.
  4. Elimină halena. Bircabonatul de sodiu face minuni în ceea ce privește eliminarea mirosurilor neplăcute, inclusiv respirația urât mirositoare. Pur și simplu se adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană cu peroxid de hidrogen, pentru gargară.
  5. Calmează durerea de stomac cauzată de ulcer. Foarte multe persoane au fost suprinse să descopere cât de eficient este bicarbonatul de sodiu în alinarea durerilor de stomac. Acest lucru are sens deoarece bicarbonatul de sodiu neutralizează rapid acidul din stomac. Dozarea este de obicei de 1 linguriță într-un pahar de apă.
  6. Tratatează infecțiile vezicii urinare. Bacteriile iubesc mediile ușor acide, iar mediul din vezica urinară este un teren de reproducere perfect pentru bacterii. Infecțiile vezicii urinare pot fi combătute cu un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Soluția bea zilnic până infecția este complet eliminată. Dozele variază, dar se începe cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană de apă.
  7. Calmează arsurile solare și alte iritații ale pielii. Bicarbonatul de sodiu este liniștitor pentru arsuri, muscături și alte iritații cutanate. Se amestecă bicarbonat de sodiu cu un pic de apă până se formează o pastă, și se aplică pe zona afectată prin tamponare. În cazul arsurileor solare, se poate adăuga bicarbonat de sodiu în baie, pentru un efect calmant general.
  8. Dezifectant pentru picioarele urât mirositoare. Înmuierea picioarele într-un lighean cu apă și bicarbonat de sodiu va neutraliza acidul bacterian și va elimina mirosul neplăcut al picioarelor transpirate.

Atenționări și precauții la administrarea bicarbonatului de sodiu.

  • Nu luați praf de copt în loc de bicarbonat de sodiu. Praful de copt conține bicarbonat de sodiu dar și alte ingrediente, cum ar fi aluminiul, care este dăunător pentru organism.
  • Evitați consumul de bicarbonat de sodiu dacă aveți restricție la acest ingredient în dietă, sau suferiți de hipertensiune arterială. Se va consulta medicul înainte de a lua bicarbinat de sodiu.
  • Bicarbonatul de sodiu cu apă nu se dă la copiii mai mici de 5 ani.
  • Nu luați această soluție după masă, când stomacul este plin de alimente.

Sursa