8 puncte de presopunctură pentru tratamentul bolilor de inimă, gastrită, ulcer, stres

Punct de inimă

Cum se găsește acest punct? Se află în pliul încheieturii mâinii. Mai exact, acest punct este situat sub os în zona dintre degetul mic și așa numită brățară de încheietură.

Reflexologii sugerează că atunci când apăsați ușor un punct puteți reduce manifestările de anxietate, stres, să faceți față diferitelor tulburări de somn, palpitații și chiar simptome depresive.

Meridianul intestinului subțire

Cum se găsește acest punct? Punctul intestiului subțire este situat în exteriorul mâinii. Mai exact, aceasta este zona de sub degetul mic.

Experții știu că presiunea în acest moment ameliorează durerea la nivelul gâtului, urechilor și durerilor de cap din spatele capului.

Meridian pulmonar

Cum se găsește acest punct? Puteți găsi cu ușurință punctul meridianului plămânilor: se extinde de la capătul degetului mare până la partea din spate a mâinii, terminându-se chiar sub liniile încheieturii mâinii

Încercați să alunecați degetul de-a lungul liniei indicate. Dacă simți brusc durere, înseamnă că ai probleme de sănătate.

Este recomandabil să masați ușor aceste puncte până când simțiți o îmbunătățire a stării dumneavoastră. Acestă acțiune ajută la ameliorarea diferitelor simptome ale răcelii obișnuite.

Puncte deget

Punct intern

Cum se găsește? Acest punct este situat pe pliul încheieturii mâinii. Experții recomandă masarea acestui punct cu degetul mare. Aceste acțiuni ajută la îmbunătățirea digestiei, elimină greața și durerile abdominale.

Punct extern

Cum se găsește acest punct? Punctul, pe care experții chinezi în resopunctură îl numesc „ poarta exterioară ”, se află între o pereche de tendoane situate pe brațul superior. Așezați cele trei degete ale celeilalte mâini chiar deasupra încheieturii mâinii. Folosiți degetele pentru a aplica presiune asupra acestei părți a mâinii. În acest fel întăriți sistemul imunitar.

De asemenea, punând presiune pe zona specificată a mâinii, veți simți un puternic val de energie

Punct de presiune pe încheietura mâinii

Cum se găsește acest punct? Punctul de presiune de pe încheietura mâinii este situat logic exact pe încheietura mâinii. În special, sub baza degetului mic.

Reflexologii mărturesc că presiunea sistematică pe zona încheieturii mâinii te va înveseli și îți va oferi emoții pozitive.

Punct de presiune la baza degetului mare

Cum se găsește acest punct? Baza degetului mare se găsește pe încheietura mâinii. Stimularea ușoară a acestui punct cu degetul ușurează problemele respiratorii și ajută la combaterea răcelii.

Punctul inferior al încheieturii mâinii

Cum se găsește acest punct? Punctul indicat este în locul dintre degetul mare și arătătorul din exteriorul mâinii. Experții consideră că presiunea asupra acestui punct reduce efectele nocive ale stresului, ajută la ameliorarea atacurilor de migrenă, a durerilor de dinți, a tensiunii musculare la nivelul umerilor și gâtului.

Sursa