Băile pentru picioare cu bicarbonat de sodiu – efectul este pur și simplu magic

Deci, ce poți face pentru tălpi și picioare, astfel încât acestea să fie întotdeauna moi, netede și frumoase? Desigur, îngrijiți-le în mod regulat cu măști, comprese, dușuri și băi.

Unul dintre produsele disponibile pentru îngrijirea picioarelor este bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți uimitoare care este utilizat nu numai în industria alimentară și chimică, ci și în cosmetologie. Bicarbonatul de sodiu are următoarele proprietăți:

  • antiseptic,
  • dezinfectant,
  • antifungic,
  • curățare,
  • antiinflamator,
  • vindecare,
  • emolient.

La ce servesc băile de picioare cu bicarbonat de sodiu?

Băile cu sodă sunt foarte utile în procedurile cosmetice și medicale. Datorită proprietăților lor, acestea au un efect benefic asupra pielii și a corpului uman. Ce este atât de uimitor la aceste băi?

  1. În primul rând, băile cu bicarbonat de sodiu ajută la dezinfectare. Prin adăugarea unui plic de bicarbonat de sodiu în apă, puteți lupta împotriva bolilor fungice, care sunt de obicei localizate în zona unghiilor. În plus, apa caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu are proprietăți antiinflamatoare. Apa și bicarbonatul de sodiu pot vindeca mici fisuri, răni și abraziuni pe picioare. Datorită acestor băi, puteți scăpa și de mirosul neplăcut al picioarelor, care apare din cauza abundenței bacteriilor de pe piele.
  2. În al doilea rând, băile cu bicarbonat de sodiu pot înmuia rapid călcâiele și picioarele, ameliorând astfel pielea aspră.
  3. În al treilea rând, băile cu bicarbonat de sodiu ameliorează oboseala. Femeile tind să poarte pantofi incomozi cu tocuri înalte. Băile termale cu bicarbonat de sodiu îți vor calma și relaxa picioarele după o zi grea și purtând mult timp pantofi incomozi.

Aveți grijă!

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin și, ca toate medicamentele alcaline, poate coroda suprafețe (inclusiv pielea umană). Aveți grijă când îl utilizați.

Băile cu bicarbonat de sodiu, oricât de pozitive ar fi acestea, nu trebuie să exagerați cu ele. Dacă picioarele sunt scufundate într-o soluție cu bicarbonat de sodiu mai mult de 15-20 de minute, echilibrul pH-ului pielii picioarelor poate fi perturbat. Ulterior, poate apărea efectul opus, care va necesita ulterior tratament.

Băi de picioare clasice pentru oboseală

Pentru a o pregăti, trebuie doar să încălziți un litru de apă la 38-39 de grade și să dizolvați 2 linguri de sodă în ea.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu și sare

O baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și sare înmoaie perfect pielea. Pentru a efectua această procedură, este necesar să adăugați două linguri de sare de mare și bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă caldă. Țineți picioarele în această soluție timp de aproximativ 7-8 minute.  

Sarea este un antiseptic bine cunoscut, prin urmare protejează împotriva bacteriilor și ciupercilor de pe picioare.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu și săpun

Această combinație cu rezistență dublă curăță picioarele. Băile de picioare cu bicarbonat de sodiu și săpun sunt foarte ușor de preparat: adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri rase de săpun la 3 litri de apă. Dacă obiectivul vostru principal este să vă curățați picioarele, atunci puteți lua săpun pentru bebeluși. Dacă doriți să vă dezinfectați suplimentar picioarele, este recomandat să adăugați săpun clasic de rufe 72% sau chiar săpun de gudron. Picioarele se țin în această soluție nu mai mult de 10 minute.

Pentru a face băi de picioare împotriva oboselii, puteți adăuga decoct din plante în loc de apă caldă obișnuită. Poate fi musetel, calendula, patlagina. Un remediu excelent pentru a scăpa de edem sunt băile cu bicarbonat de sodiu și un decoct de mentă. De asemenea, băile din plante întăresc perfect placa unghiei.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale nu numai că pot calma pielea obosită a picioarelor, ci și o pot tonifia și hidrata. Uleiurile esențiale pot fi utilizate într-o varietate de moduri. De exemplu, câteva picături de paciuli, portocale, lămâie, migdale sau lavandă sunt excelente pentru înmuierea și hidratarea pielii. Cu toate acestea, înainte de a adăuga picături esențiale în apă, trebuie să le diluați în ulei de măsline sau alcool.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu și lapte

1 litru de lapte cald de vacă gras și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu pot înlocui mersul la cosmetician. O astfel de compoziție hidratează în mod remarcabil pielea. După procedură, tălpile devin moi și catifelate. Printre altele, o baie de lapte este o excelentă prevenire a bolilor fungice.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Pentru a vindeca tălpile crăpate, trebuie să adăugați peroxid de hidrogen în baia cu bicarbonat de sodiu . O baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen nu numai că ucide bacteriile, ci și stratul cornos superior al epidermei. Datorită acestor băi, frumusețea și catifelarea pielii pot fi redate în scurt timp. Se toarnă 2 linguri de peroxid de hidrogen în apă caldă și aceeași cantitate de bicarbonat de sodiu , țineți 12-15 minute în apă și curățați pielea moartă de pe picioare cu o perie rigidă.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu și iod

Iodul este un dezinfectant suplimentar care ajută în prezența ciupercilor, deschide fisuri adânci în tălpi. Baile de picioare cu bicarbonat de sodiu și iod sunt utile pentru cei care au pielea grav deteriorată. Pentru a pregăti o astfel de baie cu bicarbonat de sodiu , este necesar să diluați 2 linguri de iod și sodă în 2 litri de apă.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu și lut

O baie cu bicarbonat de sodiu și argilă albă ajută la calusuri, uscăciune și plăci slabe de unghii pe picioare. Argila are un efect exfoliant, în timp ce bicarbonat de sodiu are un efect de înmuiere. În tandem, aceste medicamente previn apariția crăpături.

4 linguri de lut alb și 2 linguri de bicarbonat de sodiu la 2 litri de apă pot face picioarele unei femei moi și elastice.

Cum să faci băi cu sodă?

  1. Regularitatea băilor cu bicarbonat de sodiu este de o mare importanță. Nu este recomandat să faceți astfel de băi zilnic. Cel mai bine este să vă limitați la 2-3 ori pe săptămână timp de 1 lună, nu mai mult. În această perioadă de proceduri regulate, efectul va fi vizibil pentru toată lumea.
  2. Pentru ca rezultatul băii cu bicarbonat de sodiu să fie și mai mare, puteți curăța mecanic călcâiele și picioarele folosind o perie dură, piatră ponce sau o pila care va curăța stratul mort superior al pielii.
  3. După ce ați făcut o baie cu adăugarea de bicarbonat de sodiu, trebuie doar să vă ștergeți picioarele uscate și să vă hidratați cu o cremă hrănitoare specială. Nu trebuie să purtați pantofi după îmbăiere. Este foarte important ca pielea să respire după procedură. Cel mai bine este să faceți o baie cu bicarbonat de sodiu înainte de culcare.
  4. După o baie cu bicarbonat de sodiu , folosiți un prosop special doar pentru picioare și purtați șosete respirabile din bumbac.
  5. Un duș de contrast după o baie caldă tonifică picioarele, ameliorează stresul și oboseala și îmbunătățește circulația sângelui.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/