9 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să-și facă temele fără probleme

Au existat suficiente discuții cu privire la faptul dacă temele sunt utile pentru un copil, iar cercetatorii au observat că poate îmbunătăți autodisciplina și abilitățile independente de rezolvare a problemelor. În același timp, este important să creezi mediul potrivit pentru ca un copil să studieze acasă pentru a maximiza rezultatul și a-l ajuta să-și atingă obiectivele.

1. Lăsați-i să asculte muzica preferată, dar volumul să nu fie prea ridicat.

S-ar putea părea că muzica ar fi un factor de distragere a atenției, dar unii experți spun că acest lucru nu este neapărat cazul. Unii copii își fac bine temele atunci când radioul este pornit și muzica lor preferată este redată. Muzica face ca procesul de studiu să fie mai putin stresant și chiar poate motiva copiii. Desigur, depinde de tipul de muzică și de volumul acesteia.

Deci, muzica cu versuri poate distrage atenția. Muzica instrumentală și clasică nu te poate face mai inteligent, dar poate avea un efect liniștitor, numit și „ efecy Mozart ”.

2. Creați o anumită zonă pentru a face temele.

Creați o zona specifică pentru studiu, astfel încât să devină un obicei. Poate fi în bucătărie, sufragerie sau dormitor. Televizorul ar trebui să fie oprit, deoarece va distrage atenția copilului, deoarece multitasking-ul afectează performanța. În acest caz, este mai bine să lăsați radioul pornit.

Toate echipamentele necesare ar trebui să fie pe masă, astfel încât un copil să nu întrerupă de fiecare dată când are nevoie de ceva. Puteți lăsa puțină apă, astfel încât copilul vostru să nu aibă o scuză să se oprească și să bea ceva.

3. Stabiliți un anumit timp pentru a face temele.

Ar trebui să stabiliți o rutină obișnuită pentru teme. A avea un  program vă ajută să vă finalizați toate sarcinile. Copilul își poate face temele în camera lui după cina in fiecare seară. În unele zile, este posibil să trebuiască să facă temele la un moment diferit, din cauza unor activități suplimentare, cum ar fi sportul.

De asemenea, ar trebui să vă amintiți că atenția obișnuită susținută în timp ce efectuați o sarcină variază de la aproximativ 5 minute pentru un copil de 2 ani, până la maximum aproximativ 20 de minute pentru copiii mai mari și adulți. Puteți permite copilului vostru să ia pauze planificate ca recompensă pentru finalizarea unei secțiuni întregi de muncă.

4. Stabiliți reguli specifice despre utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de studiu.

Potrivit cercetătorilor copiii care utilizează dispozitive media digitale de 2 până la 4 ore pe zi „aveau șanse cu 23 la sută mai mici de a-și termina întotdeauna sau de obicei temele, comparativ cu copiii care petreceau mai puțin de 2 ore folosind suporturi digitale”. Folosirea unui  telefon in timp ce studiați trebuie permisă numai dacă este necesar să sunați un coleg de școală și să discutați temele provocatoare. De asemenea, este posibil să aibă nevoie de o aplicație pentru o anumită sarcină de lucru.

5. Ajutați doar la rezolvarea problemelor cu temele pe care copilul vostru nu le poate face singur.

Nu există nimic rău în a-ți ajuta copilul cu temele, dar trebuie să o faci doar atunci când problema nu poate fi rezolvată de către acesta. Dacă copilul vostru este capabil să o facă singur, ar trebui să evitați să-l ajutați.

De asemenea, este crucial ca atunci când îți cere ajutorul să să fii calm și vesel.  Faceți comentarii pozitive. Nu încercați să terminați singuri sarcina, ci cereți-i copilului să o citească din nou cu voce tare și apoi să o explice cu propriile cuvinte.

6. Sugerează o scurtă pauză dacă copilul tău s-a blocat.

Este normal să te blochezi, mai ales când ești deja obosit. Dacă copilul vostru are probleme, faceți o scurtă pauză, astfel încât să îl poată ajuta să se reorienteze..Expertii sugerează să aveți 10 minute pentru a face ceva distractiv sau activ. Apoi, puteți continua să încercați să rezolvați problema.

7. Citiți împreună.

Este foarte practic și inteligent să-ți ajuți copilul să învețe  arătând propriul tău exemplu . Este bine să citiți împreună, mai ales când copilul tău este la început de drum.  Chiar și mai târziu, când vor fi mai în vârstă, o poți face în continuare dacă îi place copilului tău.

Arată-le că ai citit și tu. Poate că copilul tău nu vede asta pentru că o faci doar în dormitorul tău cu ușile închise când toată lumea doarme.

8. Roagă-ți copilul să-și plaseze sarcinile în ordinea în care ar dori să le facă.

Este crucial să  încurajăm copiii să-și explice modul de gândire . În acest caz, se simt în control asupra sarcinilor lor și a propriului stil de lucru. Ca un bun exemplu, puteți discuta despre sarcina pe care ar dori să o facă mai întâi sau despre ce anume ar putea avea nevoie.

9. Oferiți recompense.

Experții sugerează să aveți propriul vostru sistem de recopensa . Puteți seta pauze tehnologice ca exemplu. Fiecare sesiune de studiu poate fi împărțită cu pauze tehnice de 15 minute. În timpul acestora, copilul tău poate discuta cu prietenii și se poate relaxa. De asemenea, îți poți crea propriul sistem de recompensă în funcție de interesele copilului tău.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/