De ce este bine sa ai o pisica în casa.

Pisicile ca dispozitiv de informare a energiei

Bioenergeticii cred că pisica este un adevărat dispozitiv de informare a energiei. În opinia lor, dacă o pisică se află deseori pe capul proprietarului ei, cel mai probabil are hipertensiune sau tendință de dureri de cap. Dacă animalul se întinde pe omoplatul stâng sau pe umăr, acest lucru indică probleme cardiace. Pisica se așează pe partea inferioară a spatelui dacă „simte” probleme cu rinichii, pe picioare – dacă proprietarul suferă de tensiune arterială scăzută sau de multe ori se răcește

Reduce riscul de boli cardiovasculare

La fel ca si cainele, pisica poate ajuta la reducerea nivelului de stres. In plus, studiile au aratat ca oamenii care detin o pisica nu sufera de afectiuni cardiovasculare, inclus atac de cord.

Pisicile amelioreaza oboseala

Pisicile sunt capabile să amelioreze oboseala, stresul, migrenele, să scadă tensiunea arterială și să normalizeze pulsul. Pisicile cu părul lung sunt considerate psihoterapeuți și neuropatologi excelenți – pisici de pădure siberiene, angorane, persane, birmane, norvegiene, care ajută persoanele care suferă de insomnie, iritabilitate, depresie.

Pisicile negre iau de două ori mai multă energie negativă de la oameni decât pisicile de alte culori

Sunt potrivite pentru copiii cu autism

Studiile realizate de Universitatea din Missouri arata ca interactiunea dintre copiii cu autism si caini este dramatica. In schimb, situatia este alta atunci cand au in jurul lor o pisica.

Previne durerile articulare

„Sunetul pe care-l scot pisicile a fost asociat cu o capacitate terapeutica de vindecare asupra oaselor si muschilor. Vibratiile din sunet au un efect pozitiv asupra mobilitatii articulare”, spun specialistii.

Previne infectiile si problemele respiratorii la copiii

Studiile recente arata ca contactul cu aceste animale de companie in primul an de viata poate intari sistemul imunitar al nou-nascutilor, prevenind in special bolile respiratorii. Pisica ofera o mai buna aparare impotriva bolilor din copilarie, au spus cercetatorii.

Imbunatateste starea mentala

Asa cum am spus la inceput, pisica reduce nivelul stresului. Potrivit studiului efectuat de „Cats Protection”, 87% dintre proprietarii de pisici au spus ca animalele lor de companie au un impact pozitiv asupra bunastarii lor. Iar 76% au spus ca au uitat de stres si de problemele zilnice dupa ce au inceput sa mangaie si sa se joace cu pisica cand au ajuns acasa.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/