Ascultă semnalele corpului tău: aceste 5 semne indică îngroșarea sângelui

În articolul de astăzi ne vom uita la 5 semne indirecte de îngroșare a sângelui.

Îngroșarea sângelui, împreună cu creșterea nivelului de colesterol, este o problemă periculoasă care poate duce la consecințe ireversibile. Dacă acordați atenție semnalelor pe care organismul le trimite la timp și luați măsurile adecvate, vă puteți proteja de consecințele nocive și vă puteți menține sănătatea mulți ani.

Îngroșarea sângelui poate duce la consecințe negative, cum ar fi circulația sângelui mai lentă, scăderea aportului de oxigen și substanțe nutritive către organe, probleme cardiace grave ( inclusiv riscul de infarct ), cheaguri de sânge, creșterea tensiunii arteriale, boli venoase și așa mai departe.

Deci, 5 semne importante care indică îngroșarea sângelui care nu pot fi ignorate.

1. Amețeli inexplicabile

Dacă sângele este prea gros, este dificil pentru inimă să-l miște prin vase. Și mai ales în capilare. Și cel mai greu este pentru cei care sunt situații în partea de sus – în cap, adică capilarele creierului.

Din cauza faptului că creierul nu are nutriție și oxigen, s-ar putea să vă simțiți amețiți se intensifică în perioadele de stres, deoarece într-o stare de stres adrenalină cortizonul îngustează și mai mult vasele de sânge mici, ceea ce înseamnă că circulația periferică se deteriorează și mai mult.

2.Somnolență în timpul zilei

Dacă simți în mod constant somnolență, chiar și atunci când dormi suficient noaptea, ar putea fi și rezultatul cheagurilor de sânge, din același motiv: circulația sângelui lentă și lipsa de oxigen și substanțe nutritive la nivelul creierului poate provoca somnolență, precum și scăderea memoriei și concentrare.

Prin urmare, somnolența trebuie luată ca un semn de avertizare și un motiv pentru examinare.

3. Dureri musculare inexplicabile

Se dezvoltă din cauza insuficienței circulației periferice. În acest caz, senzațiile seamănă cu cele care apar la temperaturi ridicate. Adesea, aceasta este durere la nivelul umerilor articulațiilor cotului, spatelui, spatelui capului și extremităților inferioare.

4. Sete constantă

Dacă vă este sete prea des, mai ales noaptea, acest lucru poate indica dificultăți în mișcarea sângelui în vase din cauza densității sale crescute. Organismul, simțind o lipsă de lichid, încearcă să dilueze cumva sângele, făcându-vă să vă simțiți sete.

Încercați să nu ignorați acest simptom, deoarece, printre altele poate fi asociat și cu creșterea nivelului de zahăr din sânge. Dacă aveți sete constantă, ar trebui să consultați un medic și să treceți la o examinare adecvată.

Îngroșarea sângelui este indicată de creșterea hematocritului creșterea numărului de trombocite și alte semne de laborator

5. Amorțeală a degetelor de la mâini și de la picioare

Acest lucru poate fi cauzat de faptul că sângele gros are dificultăți să pătrundă în capilarele membrelor, ceea ce duce la o lipsă de oxigen și nutriție. Amorțeala poate fi adesea însoțită de o senzație de furnicături.

Dacă aceste senzației neplăcute nu dispar mult timp, ar trebui să consultați un medic pentru o examinare suplimentară.

Alte semne posibile de sânge dens includ dificultăți de respirație, durere la nivelul inimii, vedere încețoșată, scăderea auzului și sângerare mai lentă de la tăieturi.

Dacă aveți oricare dintre aceste senzații neobișnuite sau disconfort, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră pentru sfaturi și evaluare suplimentare.

Sursa