Angina pectorală: rețete simple de casă pentru tratament. Cum să evitații un atac de angină pectorală, semne ale bolii

Mulți oameni cer să vorbească despre mecanismul de dezvoltare a anginei pectorale și tratamentul acestei boli cu metode populare.

Angina pectorală, o formă clinică de boală coronariană, se manifestă prin atacuri de durere toracică bruscă rezultată dintr-o lipsă acută de alimentare cu sânge a mușchiului inimii. Toți cei care suferă de angină pectorală ar trebui să fie cât mai puțin posibil în aer liber, în condiții de vânt rece și căldură extremă, „ Nitroglicerina ” va ajuta la evitarea rapidă a consecințelor unui atac de angină pectorală, astfel încât pacientul ar trebui să o aibă întotdeauna cu el. Dacă după 5-6 minute după administrarea unui comprimat nu vi se ușurează starea, trebuie să luați imediat al doilea comprimat, pentru a preveni apariția unui atac de cord, solicitați de urgență ajutor de la spital.

În timpul unui atac, trebuie să stai sau să te întinzi astfel încât capul să fie ușor ridicat, să relaxezi centura pantalonilor și să desfaci gulerul, asigurând către corp. De asemenea, trebuie să încercați să respirați adânc 2-3 secunde și apoi să puneți plasturi de muștar pe zona inimii.

Un atac de angină este indicat de durere la nivelul inimii, extinzându-se la braț, umăr, gât și plexul solar, slăbiciune, dificultăți de resparație, transpirație rece și un sentiment de frică. Dacă un atac apare mai des la frig, cu mișcare rapidă, efort fizic mare și rar în repaus, aceasta indică o neglijare severă a bolii. Curățarea periodică a întregului corp, a vaselor de sânge va ajuta la reducerea frecvenței atacurilor.

Este foarte bine ca pentru angina pectorală să se dizolve zilnic în 100 ml suc de ridiche neagră proaspăt stors 0,5 – 1 linguriță miere naturală și luați 20 ml de soluție de 3 ori pe zi cu 20 de minute înainte de masă. Cursul tratamentului este de 1 – 1,5 luni.

Dizolvați eficient sucul de la 1 lămâie la un litru de apă, adăugați miere și amestecați cu 5 capete de usturoi tocate. Se ia amestecul câte 2 lingurițe pe zi, dizolvându-se încet în gură. Agitați de fiecare dată înainte de utilizare.

De asemenea, puteți măcina uscat și amestecați în mod egal în volum flori de arpaș, fructe de păducel și rădăcini de valeriană, turnați 1 lingură într-un termos, adăugați 250 ml apă clocotită, după 2 ore se strecoară și se bera 60-70 ml de 3 ori pe zi. Pregătiți zilnic infuzie proaspătă.

Luarea a 5-6 picături de ulei de brad timp 3-4 zile de 2-3 ori pe zi va calma și angina pectorală.

Boala va înceta să vă mai deranjeze dacă măcinați uscat și amestecați în mod egal în volum florile de păpădie și frunzele de mentă, turnați amestecul într-un termos cu 300 ml apă clocotită, lăsați 1 oră, strecurați și beți 100 ml de 3 ori pe zi.

Prevenirea dezvoltării bolii cu păducel. Ai nevoie de 4 linguri de fructe uscate de păducel se toarnă 3 căni de apă clocotită într-un termos, se lasă la infuzat 15-20 de ore, apoi se strecoară. După aceea, strecurați, diluați 3 lingurițe de suc într-un pahar de infuzie și bea 1/3 cană de 3 ori pe zi. Cursul tratamentului este de 2 săptămâi.

Sursă