Alegerea excelentă pentru femeile însărcinate sau care alăptează

Avocado are grijă de sănătatea inimii, protejează corpul împotriva diabetului, cancerului, bolilor degenerative ale ochilor și ale creierului.

Avocado reglează nivelul glicemiei, scade inflamația din organism și scade colesterolul rău.

Datorită compoziției sale nutriționale și proprietăților pentru sănătate, este unul dintre cele mai populare alimente. Iată ce conține și ce beneficii poate aduce organismului:

Alegerea excelentă pentru femeile însărcinate sau care alăptează

Compoziție nutrițională:

100 g avocado (sau jumătate de avocado) conține:

  • 160 kcal
  • 15 g lipide
  • 8,5 g carbohidrați
  • 3,3 g fibre
  • 19,5 g magneziu

Este important de menționat că grăsimile din avocado sunt sănătoase. Acestea sunt, în principal, mononesaturate.

De asemenea, fructul conține cantități importante de vitamine (riboflavină, niacină, folat, vitamina E, C, E, K, B6), minerale (potasiu, magneziu, cupru) și substanțe antioxidante, cum ar fi compuși fenolici, luteină și beta-caroten.

Alegerea excelentă pentru femeile însărcinate sau care alăptează

Beneficiile consumului de avocado se datorează tocmai acestui profil nutrițional bogat. Iată câteva dintre ele:

Îmbunătățește digestia – O jumătate de avocado conține 3,3 g de fibre (în funcție de mărimea fructului). Nutriționiștii susțin că dacă incluzi avocado în regimul alimentar zilnic, poți ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unei digestii sănătoase.

Un alt beneficiu datorat acestui fruct este acela că menține senzația de sațietate o perioadă îndelungată de timp. Dacă adaugi felii de avocado în sandvișul sau în salata pe care le mănânci, poți să te simți sătul până la 3 ore.

Protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor- Avocado este o sursă importantă de vitamina B, care contribuie la prevenirea bolilor și infecțiilor.

Mai conține și vitaminele C și E, precum și alți compuși chimici naturali care pot preveni apariția cancerului. Deoarece are un conținut ridicat de antioxidanți (cum sunt luteina și zeaxanthina), avocado poate preveni cataracta și degenerescența maculară.

Îmbunătățește somnul- Pe lângă faptul ca are un gust foarte bun, avocado conține mult magneziu (19,5 mg la o jumătate de avocado), un nutrient anti-stres important, recomandat de toți experții în nutriție pentru îmbunătățirea calității somnului.

Furnizează nutrienți importanți în sarcină și alăptare – Necesarul zilnic de nutrienți, inclusiv de folat, potasiu și vitamina C, este mai crescut în timpul sarcinii și alăptării.

Avocado este bogat în aceste substanțe nutritive, deci este o alegere excelentă pentru femeile însărcinate sau care alăptează. În plus, prin creșterea aportului de fibre, scade riscul de constipație, o problemă comună în sarcină.

Prezentând toate aceste beneficii ale fructului numit avocado, tot ce rămâne este să trecem la consumul lui!

Sursă