Sirop de ridiche neagră – Un preparat minune împotriva tusei

Consumul de sirop de ridiche neagră este benefic persoanelor predispuse la infecții respiratorii

Ridichea neagră cu miere acționează ca agent antimicrobian, întărind sistemul imunitar. Siropul din ridiche neagră este foarte eficient pentru tratarea bronșitelor, pentru tusea uscată și cronică la copii, dar și la adulți.

Ca să faci sirop ai nevoie de o singură ridiche neagră, de vreo 300-400 de grame, și de miere de bună calitate. Dacă nu ai miere sau ești alergic la miere poți folosi zahăr. Dar cu miere, eficiența siropului este mai mare.

Spală bine ridichea, apoi usuc-o. Dacă nu stă dreaptă când o așezi pe masă, poți să tai partea inferioară astfel încât să stea dreaptă sau pune-o într-un pahar. Taie partea superioară, ca un capac, și pune-o într-un pahar. Taie partea superioară, ca un capac, și pune-o deoparte, o să ai nevoie de ea mai târziu. Scobește cu un cuțit interiorul ridichii, lăsând pereții cu grosimea de 2 cm.

Pune două linguri de miere, astfel încât să se umple mai mult de jumătate din gaură. Dacă mergi pe varianta cu zahăr, pune patru linguri de zahăr. Închide ridichea cu partea superioară decupată mai devreme (capacul) și lasă să stea așa peste noapte. Dimineața, în interiorul ridichii vei găsi un sirop dulce și gustos.

Administrare:

Adulți o lingură, de 4-5 ori pe zi, înainte de masă

Copii o linguriță, de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.

O să vezi că tot siropul se va consuma, în timpul zilei. Dar seara poți să adaugi din nou două linguri de miere în aceeași ridiche, ca să ai în dimineața următoare alt sirop de ridiche neagră. Vestea bună este că poți folosi aceeași ridiche de 2-3 ori.

Sursă