Ai mâncat la prânz salată de roșii românească? Află că este mâncarea europeană de vară cu cele mai puține calorii

Ai mâncat la prânz salată de roșii românească? Află că ai dat lovitura! Este mâncarea europeană de vară cu cele mai puține calorii.

Salata de roșii românească este mâncarea europeană de vară cu cele mai puține calorii.

Oamenii de la GolfSupport.com au folosit o bază de date internă de 12.000 de feluri de mâncare din Taste Atlas pentru a desemna popularitatea celor 50 de feluri de mâncare din Europa.

Selecția a fost formată din rețeta salatelor din primele 20 de țări din UE cu cel mai mare PIB din anul 2020. Valoarea nutrițională a fiecărui fel de mâncare a fost colectată prin RecipeDB.

Salate europene de vară cu cele mai puține calorii

Salată de roșii românești

Salata grecească, Horta – 53,8 calorii

Salata de orez spaniolă, Ensalada Sevillana – 57 calorii

Salata de sfeclă din Polonia, Surówka Z Buraków

Salata de castraveți din Cehia, Poland Okurkový salát

Salatele cu cele mai multe calorii

Salata olandeză de cartofi, Huzarensalade – este cea mai puțin recomandată salată, asta dacă vrei să slăbești. Are cele mai multe calorii și conținut uriaș de grăsime – 52,2 grame.

Salata Panzanella are 491,2 calorii și este formată preponderent din pâine.
Insalata di riso – este un fel de orez și are 484 de calorii.

Surpriză sau nu, salatele de origine grecească au cel mai scăzut conținut caloric dintre toate felurile de mâncare din acest studiu. 123,5 de calorii are o porție de salată grecească.

Norvegia este pe al doilea loc, la o distanță de 8,7 calorii față de primul loc, cu o medie de 132,2 calorii pentru o porție de mâncare. Pe al treilea loc se află Polonia, cu o medie de 136,1 calorii pentru un fel de mâncare.

Se pare că Olanda are cel mai ridicat conținut de calorii, mai exact 547. Olanda a avut un singur fel de mâncare în topul celor 50 – Huzarensalade.

În Italia se mănâncă super bine, iar asta demonstrează prezența țării pe locul doi. 408 calorii (în medie) se găsesc în felurile de mâncare italienești.

Portugalia se află pe locul al treilea pentru cel mai ridicat conținut de calorii – 385 de calorii pentru o porție de mâncare. Dar, cu toate acestea, felurile de mâncare au un conținut scăzut de grăsime – 6,1 grame, potrivit Mediafax.

Sursă