Miez de nucă, polen și miere– o rețetă delicioasă pentru întărirea vaselor de sânge, a inimii și a creierului

Tot mai multe studii sugerează că includerea nucilor în dieta zilnică este un mod simplu de a ne îmbunătăți starea sistemului cardiovascular.

Rețetă pentru întărirea vaselor de sânge

Amestecând nuci cu polen și miere de albine obținem un tonic extraordinar pentru pentru inimă, creier și vasele de sânge. Acest remediu este în mod deosebit binefăcător persoanelor vârstnice, dar și celor slăbiți.

Ingrediente:

  • 3 nuci
  • 2 linguri de miere
  • 1 linguriță de polen

Preparare

La această rețetă puteți folosi uscate sau verzi, când sunt în sezon.

Cel mai bun este polenul crud poliflor sau polenul de păducel, care are beneficii speciale pentru inimă, vasele de sânge și sistemul nervos. Îl puteți procura de la magazinele apicole sau naturiste.

Măcinați miezul de nucă și amestecați-l cu mierea de albine și polenul, până când rezultă o pastă. Consumați acest amestec delicios în fiecare dimineață, pe nemâncate.

Efecte

Nucile sunt o sursă fabuloasă de compuși antioxidanți și antiinflamatori. Sunt bogate în acizi fenolici, taninuri, flavnoide diverse, acizi grași esențiali Omega-3 în forma acidului linoleic, vitamina E, mangan, cupru, biotină și molibdem, calciu, fier, crom, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc și vanadiu.

Oamenii de știință au descoperit că nucile îmbunătățesc funcția endotelială a vaselor de sânge, adică le ajută să se dilate și să permită sângelui să circule mai bine. Acest lucru ajută totodată la reducerea riscului cardiovascular.

Cercetătorii susțin că un consum regulat de nuci ajută la:

  • întărirea vaselor de sânge
  • scăderea colesterolului
  • reducerea riscului de ateroscleroză
  • prevenirea accidentului vascular cerebral
  • îmbunătățirea sănătății creierului
  • facilitarea procesului de pierdere în greutate

Cercetătorii de la Universitatea Yale au observat că persoanele care au consumat câte 60 g de nuci pe zi timp 8 săptămâni au prezentat o îmbunătățire a dilatării mediate de flux.

Aceste rezultate înseamnă vești bune pentru cei cu risc cardiovascular, întrucât pierderea funcției endoteliale este un prim factor declanșator al aterosclerozei (dezvoltare de plăci aterosclerotice).

Studiile realizate pe animale au arătat că nucile au de asemenea un efect protector împotriva cancerului de sân și de prostată.

Sursă