Mască pentru pielea aspră de pe călcâie – curăță, netezește și hrănește

Ingrediente necesare

  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță, ulei de măsline

Se amestecă într-un castron mic gălbenușul, sucul de lămâie și uleiul de măsline pentru a obține o masă omogenă cu o consistență adecvată pentru aplicare. Aplicați masca pe pielea aspră a picioarelor și înfășurați cu tifon sau o cârpă de bumbac adecvată. Lasă masca să acționeze 20-30 minute, apoi clătește cu apă caldă. La sfârșitul procedurii, aplicați o cremă hidratantă pe zonele cu probleme.

Pentru a obține o piele netedă și sănătoasă, aplicarea acestei măști vă va lua cel puțin o lună, dar rezultatul merită! Masca se face de trei ori pe săptămână. În curând vei uita ce este pielea dură a călcâiului.

Pentru un efect și mai expresiv, puteți trata călcâile cu ulei de calendula și vitamina A lichidă amestecate în părți egale.

Amintiți-vă că cel mai bine este să ungeți călcâie cu acest amestec seara și dacă este posibil să dormiți cu el. În acest scop, utilizați nailon și o șosetă de bumbac pentru a purta deasupra. Spre deosebire de masca cu gălbenuș, nu este necesar să clătiți amestecul de vitamina A și ulei de calendula.

Bicarbonat de sodiu pentru călcâie crăpate

Se folosesc:

  • 2 litri de apă caldă
  • 2 linguri cu bicarbonat de sodiu
  • câteva picături de gel de duș hidratant.

Pune apa caldă într-un lighean, adaugă bicarbonatul de sodiu și gelul de duș. Amestecă pentru toate ingredientele să se dizolve. Înmoaie-ți picioarele în apă și lasă ingredientele să acționeze cel puțin 20 de minute. După ce pielea s-a înmuiat, freacă tălpile și călcâiele cu o piatră ponce sau cu o pilă specială pentru călcâie. Dacă pielea nu se curăță cu ușurință, mai bagă piciarele în apă și se lasă la înmuiat pentru zece minute, apoi freacă iar pielea uscată. Clătește-ți apoi picioarele, șterge-le cu un prosop curat și aplică o cremă intens hidratantă.

Sursa