7 motive pentru a mânca un kiwi pe zi

Multe studii au aratat ca consumul regulat de vitamina C ajuta la prevenirea si reducerea simptomelor anumitor boli precum artrita reumatoida, astmul, bolile de inima la diabetici, accidentele vasculare cerebrale, cancerul de colon etc. Intr-adevar, vitamina C protejeaza sistemul imunitar si previne oxidarea sangelui.

Kiwi: prietenul siluetei tale

Cu doar 50 de calorii la 100 de grame, kiwi este unul dintre fructele cu cele mai scazute calorii. Este asadar un aliment ideal daca vrei sa slabesti deoarece iti permite sa-ti pastrezi energia in timpul zilei, intarind in acelasi timp satietatea.

Kiwi: un concentrat de vitamina C

Stiati ca kiwi-ul contine de doua ori mai multa vitamina C decat o portocala? Este asadar un fruct ideal pentru a intari imunitatea si a preveni infectiile si bolile de iarna (raceli, gripe etc.).

Fructul de kiwi previne osteoporoza


Kiwi are proprietati alcalinizante care ajuta la restabilirea echilibrului acido-bazic al organismului. Intr-adevar, alimentele acidifiante perturba acest echilibru, de unde si importanta unei alimentatii bogate in minerale esentiale. Intr-adevar, in caz de deficienta de minerale, organismul va apela la rezervele minerale ale oaselor, ceea ce duce la osteoporoza. Consumul de kiwi va ajuta sa va mentineti oasele sanatoase.

Protejeaza sanatatea inimii


Acest fruct ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange si reduce nivelul de grasime din sange, care poate infunda arterele. Aceste proprietati fac din kiwi un excelent protector cardio! Kiwi contine vitamina C si E, magneziu, potasiu si cupru. Toate aceste componente promoveaza sanatatea buna a vaselor de sange in general. Intr-un experiment, participantii voluntari au consumat 2 pana la 3 kiwi pe zi timp de 28 de zile. Rezultat: au redus riscul formarii cheagurilor de sange cu 18% comparativ cu cei care nu l-au mancat. In plus, nivelul lor de trigliceride a scazut cu 15% in comparatie cu persoanele care nu l-au consumat, ceea ce demonstreaza ca fructele kiwi sunt foarte benefice pentru sanatatea cardiovasculara.

Kiwi protejeaza vederea

Kiwi-ul protejeaza vederea si previne riscul degenerescentei maculare asociate cu varsta (AMD). Intr-adevar, conform unui studiu american efectuat pe peste 110.000 de barbati si femei pentru a determina impactul asupra sanatatii al consumului de fructe si legume, s-a demonstrat ca consumul a mai mult de 3 portii de kiwi pe zi a redus riscul de 36% pierderea vederii la varstnici, spre deosebire de cei care consuma doar 1,5 portii de fructe pe zi.

Trateaza constipatia


Kiwi este foarte concentrat in fibre si are proprietati laxative. Prin urmare, este foarte eficient in stimularea sistemului digestiv si prevenirea constipatiei.

Atentie, fructele de kiwi contin actinidina, o enzima care dizolva proteinele si care poate provoca o reactie alergica la unele persoane. Simptomele acestei alergii sunt: mancarime in gura, respiratie suieratoare, ameteli etc.

De asemenea, contine oxalati care se pot cristaliza in fluidele corporale si pot cauza probleme la rinichi sau la vezica biliara. Fructul kiwi poate provoca, de asemenea, o reactie alergica la persoanele cu alergie la latex (sindromul fructelor latex).

Sursă