8 alimente pentru a va promova tranzitul intestinal

Daca aveti probleme cu tranzitul intestinal si constipatie, urmati cu atentie aceste recomandari, care va vor ajuta la atenuarea acestei probleme. Daca incluzi in mod regulat aceste alimente in dieta ta, vei observa rapid diferenta.

In primul rand, este important sa ne amintim ca colonul contine peste 100 de miliarde de paraziti, bacterii si drojdii. Toate aceste elemente fac posibila eliminarea optima a tuturor deseurilor acumulate in corpul nostru.

In plus, este esential sa consumi multa apa, alimente bogate in fibre, precum si fructe si legume. In acest fel vom favoriza cantitatea si combinatia perfecta de microbi.

Alimente care favorizeaza tranzitul intestinal

1. Seminte de in

Semintele de in va vor promova tranzitul intestinal si va vor ajuta sa aveti miscari intestinale mai frecvente. Aceste seminte sunt o sursa excelenta de fibre, deoarece contin in medie 2 grame per lingura.

Astfel, sunt de mare ajutor pentru persoanele care au probleme de tranzit si dificultati in evacuarea scaunului. In plus, le poti amesteca cu aproape orice mancare.

Asadar, nu ezitati sa le folositi in pregatirea meselor dumneavoastra. Vor fi, de asemenea, o optiune ideala pentru a va prepara smoothie-urile si chiar si in sosuri pentru paste.

2. Merele

Merele sunt unul dintre cele mai bune fructe pentru a promova tranzitul intestinal. Ele sunt caracterizate printr-un numar mare de minerale si substante nutritive esentiale.
Ele ajuta la mentinerea functionarii corecte a organismului in orice moment al zilei. In plus, ele contin o fibra solubila numita pectina care te va ajuta sa activezi tranzitul intestinal


3. Stafide


Stafidele sunt bogate in fibre. Sunt atat de eficiente incat o singura stafide contine 1 gram de fibre. Acesta este motivul pentru care pot fi foarte utile pentru imbunatatirea tranzitului intestinal si pentru a va permite sa aveti miscari intestinale regulate.

4. Kiwi
Kiwi sunt un alt fruct care va va ajuta tranzitul intestinal intr-un mod foarte eficient. Un singur kiwi este capabil sa furnizeze cel putin 5 grame de fibre.

In plus, acest tip de fructe este bogat in vitamina C si contine o cantitate mare de antioxidanti, creea ce il face un produs bun pentru piele si pentru sistemul tau imunitar.

5. Portocale


Stim cu totii ca portocalele sunt deosebit de bogate in vitamina C. Cu toate acestea, multi oameni nu stiu ca contin si multe fibre.


Asa ca daca vrei sa mananci o portocala, evita sa o consumi in suc si alege sa mananci fructul intreg. In acest fel vei putea beneficia de toate fibrele prezente in portocala cu un aport caloric minim.

6. Ovaz


Ovazul se caracterizeaza prin proprietatile lor de scadere a colesterolului. Dar este si un aliment capabil sa furnizeze cel putin 2 grame de fibre solubile si indisolubile la jumatate de cana.

7. Iaurt

Iaurtul este unul dintre alimentele puternice pe care le poti consuma daca vrei sa-ti promovezi tranzitul intestinal.

Bacteria probiotica Lactobacillus continuta in iaurt face miscarile intestinale mai usoare si fara efort. Din acest motiv, iaurtul functioneaza excelent pentru persoanele care au adesea probleme intestinale.

8. Fasole pentru tranzit intestinal

Fasolea este un tip de leguminoase care este capabila sa ofere aproape de doua ori mai multe fibre decat multe legume. Este un aliment foarte versatil care poate fi consumat in diferite feluri de mancare.
De exemplu, fasolea poate fi amestecata in tocanite in diferite moduri si bineinteles si in salate.

Sursă