5 sfaturi importante de la grădinari pentru o tufă bogată de Leuștean – Uite cum se cultivă corect Leușteanul

Leușteanul este o plantă solidă, robustă, perenă care nu are inamici naturi și care se poate dezvolta spectaculos, dacă reușești și depășești dificultatea de a prinde leușteanul. Iată care sunt problemele și cele mai bune sfaturi pentru a prinde leușteanul.

Cumpără semințe de la producători de încredere. Leușteanul din semințe se prinde mai bine și mai sănătos decât transplantarea unei rădăcini care se compromite foarte ușor după ce este scoasă din pământ.

Leușteanul nu suportă pământ5ul lutos și nici pe cel calcaros, având întotdeauna nevoie de pământ care să dreneze bine apa și ceva mai tasat. Aceasta este una din condițiile esențiale pentru a prinde leușteanul.

Un alt secret pentru a prinde leușteanul este acela al momentului în care alegi se semeni semințele. Ori toamna, de la finele lui octombrie, până la mijlocul lui noiembrie, ori primăvară în martie, dar până la jumătatea lunii.

Transplanatarea rădăcinii într-un loc foarte însorit poate dă fie fatală leușteanul care are nevoie de ventilație bună și trebuie ferit de acțiunea soarelui de la amiază. Nu-l planta lângă ziduri, lângă pereți.

Cel mai bun loc pentru a se prinde leușteanul este sub copacii cu umbra rară, în zonele umbrite sau la marginea grădinii în locurile mai joase.

Sursă