Tratament naturist pentru imunitate scăzută

Ești îngrijorat de faptul că răcești des și ești foarte sensibil la infecții? Încearcă acest tratament naturist pentru imunitate! Îți propunem o rețetă cu totul inedită și neașteptată, realizată de cei de la „Herbal Academy”.

Stresul, dieta nesănătoasă și odihna insuficientă a organismului contribuie la scăderea rezistenței la boli.

Primul semn care arată că ai o imunitate scăzută este sensibilitatea la infecții. Persoanele cu un sistem imunitar slab se îmbolnăvesc mai des decât ceilalți, iar manifestarea și evoluția bolii sunt mai severe în cazul lor. Simptomele unui sistem imunitar slăbit.

Iată câteva exemple de infecții pe care le pot dobândi cei compromiși din punct de vedere imunitar:

Aceste infecții au tendința de a recidiva destul de des. Iată și alte simptome ale unei imunități scăzute:

Din fericire, creșterea imunității nu necesită medicamente sau tratamente scumpe și sofisticate. O cale simplă pentru a-ți întări funcția sistemului imunitar este să consumi mai multe alimente și plante cu proprietăți imunostimulente și imunomodulatoare.

Cei de la „Herbal Academy” ne propun o rețetă interesantă de borș din plante medicinale.

Spală bine ciupercile și taie-le feliuțe sau cubulețe. Toacă mărunt usturoiul, rădăcina de ghimbir și pătrunjel. Pune aceste ingrediente într-o cratiță încăpătoare.

Adaugă apoi apa și plantele ( gălbenelele, urzica și păpădia ).

Pune rădăcina de astragalus într-o bucată de tifon, leagă-l ca pe un săculeț și scufundă-l în apa din cratiță. Amestecă totul cu o lingură de lemn și pune capacul.

Lasă borșul să fiarbă 45 de minute, la foc mic.

Servește borșul într-un bol. Adaugă sare și pătrunjel verde pe deasupra. Sau poți pune alte mirodenii, precum cimbru sau rozmarin.

Nu uita! În sezonul gripei și al răcelilor, este important să ții cont de igiena mâinilor. Spală-te cât mai des, cu apă și săpun:

Potrivit Centrelor Pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spune că spălatul pe mâini reduce riscul de diaree infecțioasă cu 58% la persoanele cu imunitatea scăzută și riscul de deces din cauza pneumoniei și a bolilor diareice la copii sub 5 ani.

Sursă