5 beneficii ale ridicarii picioarelor in sus

1. Reduce umflarea picioarelor
Umflarea picioarelor tine de proasta circulatie. Cauzele acesteia le vom afla aici.

Uneori este cauzata de disfunctiile rinichilor, inimii, surplusul de greutate sau administrarea unor medicamente, precum si alimentatia nesanatoasa.

Trebuie sa aflati cauza exacta si sa o înlaturati. Exercitiul dat este un supliment minunat pentru tratamentul de baza. Ridicarea picioarelor contribuie la circulatia normala a lichidelor în organism, care împiedica circulatia sangelui.

Daca petreceti toata ziua în picioare, ele pot sa se umfle. Cand veniti acasa, descaltati-va, relaxati-va si ridicati picioarele în sus, sprijinind picioarele de perete.

2. Trateaza sindromul picioarelor obosite
Este una din metodele de scoatere a tensiunii din picioare, de la talpi pana la coapse. La sfarsitul zilei picioarele noastre obosesc foarte tare, iar schimbarea pozitiei pentru 20 de minute le va face mai sanatoase.

3. Amelioreaza digestia
Ridicarea picioarelor este numita „inversarea activa”. Daca piciorele se afla mai sus de cap, elibereaza organismul de retentia de lichide si îmbunatateste digestia. Amelioreaza functia intestinului, care va contribui la absorbtia corespunzatoare a substantelor nutritive. Trateaza constipatia si restabileste echilibrul intern.

4. Relaxeaza sistemul nervos
Exercitiul ajuta la restabilirea respiratiei. Va ajuta sa inspirati mai mult aer, ceea ce genereaza o respiratie linistita si ritmica. Actioneaza benefic asupra sistemului nervos. Scade tensiunea musculara din zona abdomenului, gatului si tamplelor.

5. Reda linistea psihica
Încercati sa faceti acest exercitiu chiar azi. Aveti nevoie de doar 20 de minute si veti observa o liniste fizica si psihica.

Aceasta pozitie a corpului contribuie la oxigenarea creierului. Veti simti cum se încarca corpul dvs. cu liniste, energie si armonie.

Daca veti practica mai mult timp acest exercitiu, veti observa tot mai multe avantaje ale acestuia.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/