Remedii pentru picioare umflate si calcaie crapate

Dusul alternant cu apa calda si rece te poate ajuta sa scapi de aceasta problema.

Stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la eliminarea excesului de apa din tesuturi. Dar umflarea picioarelor nu este cauzata doar de statul prea mult pe scaun sau in pozitie verticala, ci poate fi si un simptom al unor afectiuni cardiace, renale sau circulatorii, de aceea este necesar sa mergi la medic daca te confrunti des cu aceasta problema. Si consumul exagerat de sare are acelasi efect asupra picioarelor tale, prin urmare trebuie sa reduci cantitatea de sare din alimentatie

Piele uscata – In jurul unghiilor, pielea se poate intari, devenind aspra si cu un aspect neplacut, mai ales cand porti sandale, pe timpul verii. Praful este vinovat pentru aceasta deshidratare intensa a pielii picioarelor. Pentru a remedia aceasta probleme, foloseste o baie cu bicarbonat in care sa-ti inmoi picioarele. Inmoaie-ti picioarele in apa calda, in care ai adaugat doua linguri cu varf de bicarbonat de sodiu. Asteapta 20 de minute, apoi foloseste o perie pentru unghii sau o lufa aspra pentru a masa picioarele, insistand in zona unghiilor si a calcaielor. De asemenea, tot acum iti poti masa picioarele cu bicarbonat, realizand astfel o exfoliere atat chimica, dar si mecanica.

Ce faci daca ai calcaie crapate – Principala regula de care trebuie sa tii cont pentru a preveni craparea calcaielor este exfolierea intensa la fiecare baie. Dupa ce ti-ai inmuiat bine picioarele, foloseste o piatra ponce sau o pila speciala pentru exfolierea calcaielor. In acest fel elimini celulele moarte, care altfel s-ar acumula si ar forma acel strat de piele uscata care se crapa. Acest procedeu de exfoliere trebuie sa faca parte din ritualul tau de ingrijire zi de zi, chiar si iarna, cand calcaiele nu sunt la fel de expuse ca pe timpul verii.
De asemenea, bea cel puțin doi litri de apa pe zi. Deshidratarea organismului duce frecvent și la crăparea călcâielor.

Bicarbonat de sodiu pentru călcâie crăpate

Se folosesc:

2 litri de apă caldă,

2 linguri cu bicarbonat de sodiu și

câteva picături de gel de duș hidratant

Pune apa caldă într-un lighean, adaugă bicarbonatul de sodiu și gelul de duș. Amestecă pentru ca toate ingredientele să se dizolve. Înmoaie-ți picioarele în apă și lasă ingredientele să acționeze cel puțin 20 de minute. După ce pielea s-a înmuiat, freacă tălpile și călcâiele cu o piatră ponce sau cu o pilă specială pentru călcâie. Dacă piele nu se curăță cu ușurință, mai bagă picioarele în apă și lasă la înmuiat pentru încă zece minute, apoi freacă iar pielea uscată. Clătește-ți apoi picioarele, șterge-le cu un prosop curat și aplică o cremă intens hidratantă.

Ce faci daca ai calcaie crapate – Principala regula de care trebuie sa tii cont pentru a preveni craparea calcaielor este exfolierea intensa la fiecare baie. Dupa ce ti-ai inmuita bine picioarele, foloseste o piatra ponce sau o pila speciala pentru exfolierea calcaielor. In acest fel elimini celulele moarte, care altfel s-ar acumula si ar forma acel strat de piele uscata care se crapa. Acest procedeu de exfoliere trebuie sa faca parte din ritualul tau de ingrijire zi de zi, chiar si iarna, cand calcaiele nu sunt la fel de expuse ca pe timpul verii. De asemenea, hitratarea intensa este esentiala pentru a avea
Ulei de cocos sau ulei de măsline pentru hidratarea călcâielor

După baie, masează-ți picioarele cu ulei de măsline sau de cocos. Acestea au efecte benefice, mai ales dacă lași uleiul să acționeze toată noapte pe pielea călcâielor. În plus, uleiul de cocos este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene.

Suc de lămâie pentru călcâie ușor crăpate și îngălbenite

Sucul de lămâie este un acid slab, natural, ce contribuie la dizolvarea și eliminarea celulelor moarte și a pielii uscate. Puneți  suc de lămâie pe călcâiele afectate și lăsați să acționeze 10 minute, apoi spălați cu apă călduță. După baie, îndepărtați ușor celulele moarte ale epidermei, folosind o pilă de călcâie sau piatră ponce. Mare atenție, sucul de lămâie poate fi folosit doar pentru călcâie crăpate ușor, în cazul crăpturilor adânci nu este indicat acest remediu, pentru că, acidă fiind, lămâie poate cauza arsuri.

De asemenea, lămâia este eficientă pentru pielea îngălbenită sau înnegrită de pe călcâie

Remedii pentru călcâie crăpate cu miere cu lămâie

Mierea este recunoscută pentru proprietățile sale emoliente și antibacteriene. Mai mult, cercetătorii arată că mierea poate ajută la vindecarea, curățarea rănilor și la hidratarea pielii. De aceea, este indicat să pui o lingură de miere într-un pahar cu apa caldă. Amestecă bine conținutul, adaugă câteva picături de lămâie și masează-ți blând călcâiele. După zece minute te poți spăla.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/