Salata din flori de salcâm. Preparare si beneficii

Salata de flori de salcâm. Preparare si beneficii

Mod de preparare: 

Se iau 10-12 mănun­chiuri de flori proaspete, se spală şi se pun într-un cas­tron. Se adaugă apă şi puţin suc de lă­mâie şi se lasă să se marineze timp de două ore (complet scufun­date în apă), după care se scot şi se scutură puţin. Se des­prind florile de pe tija verde şi se pun din nou în castron. Se adaugă 1-2 linguri de miere, un grep­fruit sau o portocală curăţată şi tă­iată bucăţele şi – eventual – fructe uscate (curma­le sau smo­chine tăiate foarte mărunt), pentru a-i da un plus de con­sistenţă. După ce se amestecă bine com­ponentele, se mai lasă să se îmbibe timp de 5-10 minute, după care se poate consuma.


Durata tratamentului: 

Această salată are efec­te terapeutice remarcabile, dacă este consu­mată cel puţin o dată pe zi, înainte de masa princi­pală, timp de o săptămână. Se mănâncă pe sto­ma­cul gol, mestecând lent şi cât mai bine, degustând atent aroma şi gustul subtil al florilor. Următoarele alimente se consumă doar după un sfert de oră de la terminarea salatei. În curele de slăbire, salata de flori de salcâm înlocuieşte masa de seară.
Indicaţii terapeutice: Această salată-medi­ca­ment este recomandată în primul rând persoa­nelor care vor să elimine efectele nocive ale stre­sului şi ale tensiunilor lăuntrice de tot felul. Este un remediu excelent într-o gamă foarte largă de afecţiuni produse sub acţiunea stresului: gastrita şi ar­surile la stomac, cefaleea, migrena, insomnia, bu­­li­mia, anorexia, tulburările de memorie, de văz şi de echilibru, constipaţia etc. Florile proaspete au o puternică acţiune de curăţire şi regenerare, mo­tive pentru care este indicată şi în curele de întine­rire, de dezintoxicare, precum şi în tratamentul unor afecţiuni cronice, cum ar fi: colita de pu­trefacţie, constipaţia cronică, astmul. Florile de salcâm au efecte fluidifiante ale secreţiilor bron­şice, expectorante şi calmante, fiind recomandate în tratamentul bronşitei cronice şi al tusei croni­cizate. Această salată are darul de a ac­ţiona în sens reglator asupra apetitului, fiind în plus şi extrem de uşoară, motive pentru care este recomandată ca „remediu magic” în curele de slăbire.
Contraindicaţii: Colita de fermentaţie, gastri­ta care provoacă intoleranţă la miere sau fructe

Sursa