4 făinuri sănătoase pe care le poți mânca pentru a înlocui faina albă

Făina albă există peste tot, fie în prăjituri, paste sau pâine. Cu toate acestea, nu este lipsita de riscuri pentru sănătate. Într-adevăr, acest ingredient nu conține nutrienți. Mai rău, sunt adăugate mai multe ingrediente pentru a da acel aspect alb ca si creta, carbonat de amoniu sau bromat de potasiu. Acesta din urma este clasificat drept posibil cancerigen pentru oameni conform Agenției Internaționale pentru Cercetare a Cancerului (IARC).

Cu toate acestea, exista si alte alternative care va vor ajuta sa înlocuiți acest aliment.

  1. Faină de cocos

Făina de cocos este o pulbere obținută din coaja solida de nuca de cocos. Acesta este mai întâi uscat, degresat și măcinat pentru a lua forma de faina. Este bogat in fibre alimentare (mai mult decât tărâțele de grâu, semințele de in sau prunele uscate) si are un conținut mai mic de acizi grași decât uleiul de cocos sau untul de cocos. Este bogat in proteine (20%), nu conține gluten, nici colesterol, deci este ideal pentru persoanele care suferă de boala celiaca. Puteți folosi această făină pentru a pregăti aluatul de pizza sau prăjiturile.

2. Făină de castane


Făină de castane este una dintre cele mai utilizate făinuri fără gluten, este bogata in fibre si previne tulburările digestive. In plus, are un conținut ridicat de nutrienți precum mangan (59%), fosfor, cupru (25%), fier, vitamina C (43%), B1, B6 (25%) si B2 care întăresc sistemul imunitar si promovează bună funcționare a organismului. Totuși, această făină are un gust foarte puternic, așa ca o poți amesteca cu faina de porumb.

3. Făină de migdale


Făină de migdale este bogata in proteine si nu conține gluten, este perfecta pentru a văpregăti produsele de patiserie. Migdalele sunt bogate in antioxidanți si ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) din sânge. In plus, sunt bogate in acizi grași nesăturați care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare si la creșterea nivelului de colesterol bun. Aceasta făină conține și alți nutrienți precum mangan, cupru, magneziu, fosfor, vitamina B2, E si B3. Așa că nu ezitați să-o consumați.

4. Făină de manioc


Această făină provine din manioc, un tubercul cu multe beneficii pentru sănătate. Intr-adevăr, această făină este bogată în fibre alimentare care ajută la ameliorarea și prevenirea problemelor digestive precum liftingul gastric, balonarea și arsurile la stomac. De asemenea, este recomandat persoanelor alergice la gluten. Cu toate acestea, maniocul crud conține un compus numit cianura care poate fi toxic pentru sănătate. Prin urmare, este indicat să-l curățați, să-l spălați și să-l lăsați să fermenteze în apa pentru a scăpa de compușii toxici. Puteți pregătiți prăjituri cu această făină.

Sursă