Cum folosești oțetul de mere pentru a combate durerile în gât

Durerile de gât pot apărea în orice sezon și sunt de fiecare dată la fel de enervante. Oțetul de mere însă, un ingredient 100% natural și la îndemâna oricui, poate fi de ajutor în lupta cu durerile ce apar în gât, indiferent de cauza acestora.

Fie că ai răcit si gâtul ți sa inflamat, fie că ai mâncat înghețată din belșug sau ai băut un cocktail cu gheață, dacă te-ai pricopsit cu o durere în gât, poți scăpa de ea cu banalul oțet de mere.

Cum poți vindeca durerea în gât cu ajutorul oțetului de mere

Oțetul de mere se obține prin fermentarea acestor fructe. Drojdia transformă zaharurile din fructe în alcool, care apoi este transformat în acid acetic de către bacterii. Acidul acetic din oțetul de mere face din acesta un remediu extrem de eficient în tratarea durerilor de gât.

Oțetul de mere acționează asupra gâtului astfel:

Aciditatea acestuia echilibrează pH-ul de la nivelul gâtului, oprind multiplicarea bacteriilor. Are proprietăți antibacteriene care combat germenii și bacteriile ce ar putea cauza durerea în gât. Conține inulina, un prebiotic care stimulează sistemul imunitar, crescând numărul de celule albe și celule T.

Are proprietăți expectorante și poate stimula eliminarea flegmei, care îngreunează respitația.

Remedii pentru durerea în gât, pe baza oțet de mere.

Gargara cu oțet de mere – dizolvă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Folosește acest amestec pentru a face gargara de mai multe ori pe zi. Aciditatea oțetului, precum și proprietățile antibacteriene ale acestuia, vor calma durerile în gât și vor combate infecția care le-a declanșat.

Soluție pe baza de oțet de mere și scorțișoara – prepara un soi de sirop din 1 linguriță de oțet de mere, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de miere, 1 linguriță de zeamă de lămâie și cană de apă călduță.

Amestecă bine toate ingredientele și bea acest sirop cu înghițituri mici. Repetă operațiunea de 2-3 ori pe zi. Proprietățile antiinflamatoare și antibacteriene ale scorțișoarei, precum și cele ale oțetului de mere, combat durerea în gât, precum și cauzele acesteia.

Remediu pe baza de oțet de mere și miere – prepară un amestec din 2 linguri de oțet de mere, 2 linguri de miere și 1 pahar de apă călduță. Bea acest amestec zilnic pentru a combate durerile în gât.

Proprietățile expectorante ale oțetului de mere, precum și proprietățile antiinflamatoare și antibacteriene ale mierii vor ameliora rapid durerea în gât, tratând totodată și cauza acesteia.

Soluție pe baza de oțet de mere și bicarbonat de sodiu – prepară o soluție din 1 lingură de oțet de mere, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 1 pahar de apă călduță.

Amestecă bine și folosește această soluție pentru a face gargară. Proprietățile antimicrobiene ale oțetului de mere, precum și cele ale bicarbonatului de sodiu, vor ucide bacteriile din gât.

Soluție salină cu oțet de mere – prepara o soluție salină ( din 1 pahar de apă călduță și 1 linguriță de sare ), pe care o vei amesteca apoi cu 1 lingură de oțet de miere.

Folosește această soluție salină pentru a face gargară, de mai multe ori pe zi. Proprietățile antibacteriene ale soluției saline, împreună cu aciditatea oțetului de mere, vor calma durerile în gât, ucigând totodată bacteriile care cauzează probleme.

Contraindicații

Oțetul de mere este foarte acid, de aceea ar trebui să fie folosit numai sub forma diluată.

Dacă suferi de boală de reflux gastroesofagian, nu consuma cantități mari de oțet de mere, pentru a preveni creșterea acidității la stomac, dar și simptomele asociate cu aciditatea crescută.

Sursă