Iată de ce trebuie să bei apă alcalină!

Otto Warburg, laureat al Premiului Nobel„ Nici o boală, inclusiv cancerul, nu poate exista într-un mediu alcalin!” . Ei spun adevărul că chiar și cancerul nu suportă un mediu alcalin…

„ Suntem cu toții pre acizi”, se aude ici și colo de susținătorii dietei alcaline de acum populare.

Potrivit multor nutriționiști, efectul unei diete alcaline se realizează nu atât prin deplasarea ecgilibrului acido-bazic pe o latură mai puțin acidă, cât prin reducerea aportului de zahăr, alcool, grăsimi saturate și alte alimente sincer nesănătoase.

Deci, se dovedește că cel mai bun mod a-ți proteja sănătatea și de a prelungi tinerețea este reducerea consumului de alimente acide și creșterea cantității de alimente alcaline din dietă? Vom vorbi despre principalele principii de nutriție pentru alcalinizarea în siguranță a organismului acasă. Îmbunătățește-ți starea de bine astăzi!

Echilibrul acido-bazic

1. Începeți-vă dimineața cu un pahar de apă cu lămâie. Suc de lămâie proaspăt stor, adăugat la un pahar de apă și băut pe stomacul gol, ajută la trezirea și la pornirea sistemului digestiv, la hidratarea celulelor corpului și, mai important, acest lucru băutura alcalinizează delicat organismul și nuetralizează efectele nocive ale acizilor. În plus, lămâia conține o mulțime de antioxidanți și vitamine care au un efect benefic asupra organismului.

2. Evitați alimentele acide

Acest lucrul nu înseamnă că trebuie să eliminați complet lactatele, carnea, orezul alb, ciocolata, gâul sau cafeaua. Dar consumul lor ar trebui redus imediat la 20-30% din dieta totală și nu numai datorită proprietăților lor acidifiante. Majoritatea acestor produse nu sunt bune pentru sănătatea sau silueta ta.

3. Mănâncă bioaditivi

  1. Susținătorii alcalinizării sunt convinși că nu se poate face fără bioaditivi speciali din dietă.Nutriționiștii recomandă să consumați în dietă muguri de lucernă uscați și rași, lăstarii de grâu și orz, inclusiv alge precum spirulina și chlorella, fără a uita de magneziu, zinc și calciu.

2. Ulei de in în fiecare fel de mâncarea! Porția zilnică optimă de ulei din semințe de in este de 2-3 linguri. Puteți adăuga ulei sănătos la salate, supe și mâncăruri fierbinți. Dar pentru smoothie-uri consistente nu este potrivit uleiul, ci semințele măcinate într-o rășniță de cafea. Cu un astfel de ingredient, o băutură sănătoasă devine mai groasă și mai bogată în fibre valoroase.

3. Evitați zahărul. Zahărul rafinat este unul dintre cele mai acide alimente pe care cei cu dietă alcaline recomandă să le evite în primul rând. Iar dacă îți dorești cu adevărat ceva dulce, ar trebui să fii atent la îndulcitorii naturali: ștevie, sirop de topinambur, nectar de agave, zahăr de cocos sau din trestie.

4. Folosește ierburi

  1. Ce zici de a face un sos de salată uluitor de delicios și sănătos, pe bază de ulei de semințe de in și ierburi asortate? Tocați mărunt rozmarinul, mărarul, usturoiul, busuiocul, oregano și lămâia, frecați bine condimentele, transferați într-o sticlă și umpluți cu ulei. După o zi sau două, o porție de pansament alcalinizat parfumat este gata de utilizare!

2. Adăugați acizi grași Omega-3 în dieta dvs. Slăbiciunea, metabolismul lent, creșterea în greutate, pielea urâtă, digestia proastă și îmbătrânirea prematură a creierului sunt toate consecințele nefericite ale deficienței de acizi grași în organism. Peștele gras, semințele de in, cânepa și chia nu sunt doar cele mai bune surse naturale de acizi grași omega-3, ci și alimente grozave alcalinizante.

3. Gustare Migdale

Nuca delicioasă este bogată în oligoelemente care creează un mediu alcalin în organism. Migdalele conțin o cantitate mare de vitamina E și protejează organismul de îmbătrânire prematură. Migdalele ajută ficatul și splina să funcționeze, elimină bila, curăță sângele și scad nivelul zahărului din acesta. Cu utilizarea regulată a migdalelor și a laptelui de migdale, activitatea creierului se îmbunătățește, crește rezistența la stres și dispare insomnia.

4. Iubește spanacul

  1. Spanacul este regele alimentelor alcaline, așa că ar trebui să fie în fiecare bucătărie. 2-3 pumni de verdeață valoroasă își vor îmbogăți preparatele și băuturile cu o porție nobilă de vitamine A și K, fier, potasiu, magneziu, cupru și acid folic.

2. Mănâncă mai multe alimente alcalinizate. Alimentele alcalinizante sunt brocooli, spanacul, sparanghelul, țelina, castraveții, dovleceii, morcovii, roșiile, mazărea, varza, toate nucile ( cu excepția caju ) și semințele. Foarte utile pentru alcalinizarea organismului sunt citricele, avocado, mâncărurile cu năut și susan, toate ierburile, precum și boabele de vară – pepenele verde.

Naturopații sunt convinși: „ Bolile de piele, obezitate, metabolismul lent, artroza, guta, osteoporoza, eczemele și chiar cancerului sunt toate opera acizilor nocivi.” Și chiar dacă se dovedește a fi falsă, alimentația sugerată de susținătorii alcanizării organismului este fără îndoială foarte utilă, așa că luați aceste sfaturi valoroase în seama și îmbunătățiți-vă starea de bine astăzi.

Sursa