Violența împotriva femeilor nu se oprește în izolare. O tânără a fost ucisă. Cere ajutor dacă ești victimă!

O tânără de 33 de ani din Capitală a murit, duminică, la Spitalul Universitar din București, unde fusese internată cu hematom pe creier şi ruptură de splină, după ce a fost agresată de partener. O alta a scăpat cu greu zilele acestea de bărbatul împotriva căruia avea ordin de protecție, care a revenit din afara țării să stea în carantină în casa ei. Violența domestică este o realitate de zi cu zi pentru multe femei și copiii lor, iar în situația actuală, în care suntem nevoiți să stăm izolați iar orașele se închid, aceste femei sunt expuse unor riscuri cu atât mai mari. 

Marina a ajuns la spital cu splina ruptă și hematom

Marina Avram (33 de ani) a fost dusă la Spitalul Universitar din București chiar de către partener, după momentul agresiunii. „Le-a spus doctorilor că se simte rău, că a căzut şi s-a lovit, din teamă, însă a leşinat ulterior şi a fost băgată în operaţie”, a povestit o apropiată a tinerei. Nu doar că Marina avea splina ruptă atunci când a ajuns la spital, dar avea și hematom, care îi ocupa 50% din creier. Mariana a stat în comă profundă până duminică dimineaţa, la 07:55, când a fost declarat decesul, conform mamei tinerei. 

„Aveau o relație de aproximativ 3-4 ani, l-am cunoscut personal pe partenerul ei la diverse evenimente și se purta impecabil, însa se pare că în spatele aparențelor se ascundea un monstru”, ne-a povestit una dintre rudele apropiate ale Marinei. 

„Într-o perioadă în care suntem rugaţi să stăm în case şi vigilenţa autorităţilor este direcţionată către a ne ţine izolaţi, Marina Avram a fost ucisă de către partenerul său. Treaba autorităţilor nu este legată doar de prevenirea răspândirii Covid-19. Femeile, mai ales acum, izolate în acelaşi domiciliul cu agresorul lor, au nevoie ca autorităţile să le fie alături, să nu le închidă telefonul în nas şi să nu le trateze în glumă”, arată reprezentanții Asociației Necuvinte, un ONG pentru drepturile supravieţuitoarelor violenţei în familie.

Preluat: totuldespremame.ro