Coronavirus 27 martie. 24 de morţi, 94 de pacienţi vindecaţi și 1029 de cazuri confirmate în România

Ce știm până acum:

– 24 de morți și 1029 de cazuri confirmate în România
– Ratele pot fi suspendate până la 9 luni, a anunțat ministrul Finanțelor
– Bilanțul în Italia a crescut la 8.165 de morți
– Statele Unite au depășit China în numărul de cazuri

Ora 09.00: Germania a anunțat 5780 de noi cazuri de coronavirus și 55 de morți, vineri dimineață. Conform datelor furnizate de Institutul Koch, bilanțul epidemiei în Germania este de 42.288 de cazuri și de 253 de decese.

Ora 08.50: Premierul Ludovic Orban a venit la Ministerul Sănătății în această dimineață. A fost întâmpinat de noul ministru, Nelu Tătaru.

Ora 08.45: Rusia a decis să închidă toate cafenelele și restaurantele, din cauza coronavirusului. Măsura este aplicată începând de sâmbătă.

Ora 08.40: În Constanța, pentru dezinfectarea străzilor s-a început folosirea unui atomizor de mare capacitate. Tot ca o regulă luată în contextul coronavirusului, de ieri, s-a decis ca semafoarele din întreg orașul să fie pe galben intermitent.

Ora 08.20: Fata de 16 ani din Franța care a murit de coronavirus nu suferea de nicio altă boală, spune familia tinerei. Adolescenta era elevă de liceu în Essone și a fost spitalizată la Paris, unde a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Ora 08.00: Medicul Diana Cimpoeșu anunță pe Facebook redeschiderea Unității de Primiri Urgențe din Suceava, după dezinfectarea în caz de coronavirus.

Ora 07.20: Mauritius a decretat carantină totală și a închis toate magazinele, inclusiv cele de alimente. Guvernul a luat această măsură radicală din cauza nerespectării de către populație a restricțiilor precedente. Carantina totală va fi până la 31 martie.

Ora 07.10: Al 24-lea deces al unui pacient cu coronavirus s-a înregistrat la Iași.

”Femeie,  80 ani, din judetul BACĂU, internată la Spitalul Clinic de  Boli Infectioase Iași în  secția de  ATI. A fost  confirmată în data 25.03.2020, decedată  în 26.03.2020. Comorbiditati: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială”, transmit autoritățile.

Ora 07.00: Organizația Internațională a Muncii, care face parte din ONU, estimează că zeci de milioane de oameni riscă să își piardă locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus. Într-o estimare precedentă, organizația estima că este vorba despre până la 25 de milioane de oameni, însă acum susține că numărul angajaților care riscă pierderea joburilor ar putea fi mult mai mare.

Autoritățile române au anunțat joi noapte decesul cu numărul 23, dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Iași, în vârstă de 75 de ani, internat și confirmat cu noul coronavirus în urmă cu patru zile. Pacientul prezenta comorbidități, diabet zaharat complicat.

Tot joi seară, ministrul Cîțu a informat că măsura suspendării ratelor la bănci va putea fi aplicată pe o perioadă între 1 și 9 luni, însă cererea pentru ca această măsură să fie luată de bancă trebuie să se facă până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României. Cererea se poate face atât online, cât și telefonic. Ministrul a precizat că într-o săptămână vor fi gata regulile de aplicare, iar după alte 15 zile ar fi disponibilă publicului această măsură.

Preluat: observator.tv