Vinul roșu și nicotina, aliați împotriva Covid-19? Iată care este răspunsul

O veste bună pentru cei cărora le place să se delecteze cu un pahar de vin roşu! O substanță conținută de lichidul rubiniu ar putea fi benefică în tratamentul pentru coronavirus. Se pare că medicii ar vrea să experimenteze această descoperite pe pacienții cu forme ușoare de Covid-19. Și fumătorii ar putea avea parte de o ușurare. Nicotina s-ar părea că este un aliat în lupta cu virusul periculos.

Cele două obiceiuri considerate vicii, ar putea fi de folos chiar celor cărora le place să fumeze sau să bea vin. Cel puțin așa susțin cercetători din Franța și Italia. O substanță conținută de cinul roșu și o alta din țigări ar putea ajuta în lupta cu noul coronavirus.

Un aliat pe cât de problematic pe atât de neașteptat s-ar putea dovedi prețios în lupta cu noul coronavirus: nicotina. Ipoteza că fumătorii ar fi mai puțini expuși a fost avansată de Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), se bazează pe rezultatele unui studiu care subliniază numărul mic de fumători internați ca pacienți, scrie Digi 24.