Cum s-au văzut sateliții Starlink deasupra României

Mai mulți sateliţi Starlink, din proiectul SpaceX lansat de Elon Musk, au fost vizibili, sâmbătă noaptea, pe cerul României. Cei care au reușit să surprindă sateliții Starlink deasupra României au încărcat apoi imaginile în rețelele sociale, astfel încât subiectul a devenit unul intens discutat în ultimele ore.

Scopul sateliţilor Starlink, fiecare având o greutate de aproximativ 200 de kilograme, este a furniza conexiuni rapide la Internet. Lansarea unui serviciu comercial în acest scop este rpogramată pentru 2020 în Statle Unite ale Americii și 2021 la nivel global – un termen generic folosit de Elon Musk, fără a da detalii despre țări, tarife, mod concret de acces, viteze de download sau upload.

Simularea modului în care va arăta rețeaua sateliţilor Starlink:

Echipaţi cu un panou solar, sateliţii Starlink sunt fabricaţi, lansaţi şi operaţi de SpaceX. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei urcă, prin mijloace proprii de propulsie, până la patru luni, până când ating orbita lor operaţională, aflată la 550 kilometri altitudine, mult mai jos față de sateliții folosiți în prezent.

În acest moment, numărul total de sateliți Starlink aflați pe orbita Pământului a ajuns la 422, după o nouă lansare de succes a unei misiuni, care a adăugat încă 60.

Pentru a surprinde următoare vizită a sateliților Starlink deasupra punctului în care vă aflați puteți vizita siteul https://james.darpinian.com/satellites/ sau http://www.satflare.com.

Preluat: https://www.europafm.ro/